Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Felháborodtak az olaszok, amiért Orbán a béke mellett áll

2024. június 13. 09:55

Az Il Foglio szerzője a Stoltenberg-Orbán csúcsról után azt írta, Orbán globális békepártot épít, ez pedig nagyon nem tetszik nekik.

2024. június 13. 09:55
null

Nyitókép: Facebook

Nem hagyta szó nélkül az olasz Il Foglio szerzője a szerdai Orbán-Stoltenberg csúcsot, amelyen a felek megállapodtak, hogy Magyarország sem embert, sem fegyvert, sem pénzt nem küld egy esetleges ukrán NATO-misszióba.

Garanciát kaptunk arra, hogy minden NATO-területen kívüli akció csak önkéntes lehet”

– mondta a sajtótájékoztatón Orbán Viktor. 

Paola Peduzzi a lap nyomtatott számában megjelent kommentárjában azt írta: „Az, hogy Orbán az orosz béke pártján áll, többé nem akadályozhatja meg a NATO-t abban, hogy megállapodjon egy új rendszerről, amely stabilabb és hosszú távú segítséget nyújt Ukrajnának”. Az újságíró megemlítette, miszerint a magyar miniszterelnök globális békepártot épít, ahol véleménye szerint 

a béke Ukrajna és a Nyugat kapitulációját jelenti az orosz agresszió előtt. 

Peduzzi megemlíti a márciusi Trump-Orbán csúcstalálkozót, amikor is a floridai Mar-a-lagóban a két vezető egyetértett abban, hogy nem adnak pénzt Ukrajna katonai támogatására. 

„Ennek a stratégiának a képmutatása ragadós, így Európában, a szélsőjobbon és a szélsőbalon (de sajnos néhány, nem szélsőségesnek tartott pártban is) az elképzelés megszilárdult, 

hogy nem Vlagyimir Putyin elnök akarja az ukrajnai háborút, és nem ő az, aki térdre akarja kényszeríteni az ukránokat, hanem az amerikaiak és az európaiak” – véli az Il Foglio szerzője. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
KBA98
2024. június 13. 17:30
Az olaszok ne háborogjanak, hanem örüljenek, hogy van egy - lehetőleg megmaradó - kormányuk. Renováltassák a városaikat, mert időtlen idők óta csak a romok vannak!
Türelem
2024. június 13. 14:52
Csak a tények kedvéért...az Il Foglio egy mocskos, vérbolsi szennylap......
bagoly-29
2024. június 13. 14:21
A digó hülye, mint sok balos társa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!