Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Ezért vette meg az állam a Dürer Park irodáit

2024. június 05. 15:32

Olcsóbbá válik az állam működése azzal, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és szervezetei megvásárolták a komplexumot.

2024. június 05. 15:32

Nyitókép: Facebook

Megtakarít az állam azzal, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló szervezetek – többek közt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., a Magyar Fejlesztési Bank, az EXIM, a Garantiqa, a Start Garancia – részére az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot

Ezt is ajánljuk a témában

„A korábban használt épületek szerkezetileg, gépészetileg elavultak: a korszerűtlen szigetelés, valamint a fűtési és hűtési rendszerek miatt rendkívül magasak az energiaköltségek, és drága az intézmények fenntartása. Emellett a régi, több esetben leromlott állapotú ingatlanok esetében állandó a felújítási és tatarozási kényszer, ami tovább drágítja az állam működését” – válaszolta a Világgazdaság megkeresésére az MNV Zrt. A vagyonkezelő azt is közölte, hogy az elmúlt időszakban az orosz-ukrán háború miatt jócskán megemelkedtek az építési költségek. Ráadásul a korábbi tervekhez képest több szervezet kap helyet az új ingatlanban.

A költségek emelkedése nem ér el jelentős mértéket, hiszen az építőanyagárak és építőipari termékek drágulása okán az egyes megkötött kivitelezési szerződések esetén a szerződéses díjak 15 százalékos emelése nem minősül indokolatlan kockázatvállalásnak – fogalmaztak.

„Az állam azt a döntést hozta, hogy az így felszabadított állami ingatlanok értékesítésre, a  bérlemények pedig felmondásra kerülnek. Az érintett állami szervezetek XIV. kerületbe  költözésével a piac számára kiváló lokációval és hasznosítási lehetőségekkel rendelkező belvárosi, jellemzően I. és V. kerületi ingatlanok szabadulnak fel”

– tájékoztatott korábbi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az érintett szervezetek üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek azzal, hogy a jövőben energiatakarékosabb, olcsóbban fenntartható zöld irodaházkomplexum biztosítja a Nemzetgazdasági Minisztérium és az alá tartozó  háttérintézmények állományának elhelyezését. 

A költözés következtében csökken és  rendszerszinten alacsonyabbá válik a rezsiköltség, biztonságosabban és olcsóbban védhető  objektumok jönnek létre, miközben a dolgozók a 21. század követelményeinek megfelelő  irodákban dolgozhatnak. 

Így a költözéssel a szervezeti hatékonyság növekedésén túlmutatóan, érdemben csökkennek az állam működési kiadásai – emelte ki az NGM.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-97
2024. június 23. 20:54
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­n­c­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
greg
2024. június 05. 20:27
Előbb térül meg a háború ukrajnának.
blackorion93
2024. június 05. 18:54
Négyzetméterenként 2 millió forint nem rossz ár, különösen ebben a háborús inflációval terhelt nehéz időszakban. Meglepődtem, amikor ez a "hír" nemrég elterjedt, hogy a kormány megvásárolja ezt az épületegyüttest. Amikor bezárt a Dürer Kert, a csapos már akkor elmondta nekem, hogy a kormánynak szüksége van a helyre, ezért nem lesz több koncert. Később, a kivitelezés során, a helyszínen dolgozó egyik cég képviselője többször is említette, hogy az informatikai technológiák helyeit is a kormány igényei szerint alakítják ki. Egy építőipari állványok és berendezések bérbeadásával foglalkozó vállalkozásnál dolgozom középvezetőként. Az egyik ügyfelünk, amely tűzoltó sprinkler rendszerek telepítésével foglalkozik, évek óta "Lőlő projektként" hivatkozik az ottani építkezésre. Valójában nem is tévedett nagyot. Nem értem, miért kellett ezt titkolni. Ha ezeknek az állami szerveknek szükségük van a helyre, szerintem ezzel nincs semmi gond.
KK75
2024. június 05. 17:31
Végre van újra magyar tőkés réteg, amelynek van ereje a helyszínen szembe menni akár a globalista elittel is (tudnak saját sajtó, pártot finanszírozni). Mondjuk valószínűleg jobban megérné nekik is lefeküdni az elitnek, de legalább vannak elveik, ami a vagyonon túlmutat, bárhogy is hazudoznak a libsik. Ez fáj ezeknek a szerencsétleneknek, hogy már nem csak a külföldi elit gazdagodik az erőforrásainkon keresztül. Ezzel a hazai társadalom is jobban jár, mivel a profit, a vagyon hazánkon belül forog, hasznosul, sőt a hazai erőforrásokat is jobban igényel. Érdekes, emellett mégis egy harmaddal csökkentek az élő munkára rakodó közterhek, a vállalkozásoké pedig még jobban, sőt még érdemi családtámogatási rendszer is működhet mellette. Akárhogy is ferdítenek a libsik, ez az igazság, egy más kérdés, hogy a mögöttük lévő globális elit olyan szintű manipulációra képes, hogy a fentieket mindig szelektálva, eltorzítva, csak a rossz oldalát sulykolva mutassa be a polgároknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!