Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Dörzsölje meg a szemét! A Momentum megsemmisült, ám Donáth Anna és hívei észre sem vették

2024. június 10. 06:58

A pártelnök beszédét tanítani fogják a strucc- és a Dodó-iskolában egyaránt.

2024. június 10. 06:58
DONÁTH Anna

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Tovább fogunk építkezni – jelentette ki a Momentum elnöke, európai parlamenti (EP-) listavezetője hétfőre virradóra az EP- és önkormányzati választásokat értékelve Budapesten. Donáth Anna pártja eredményváró rendezvényén közölte, 

a Momentum által elvégzett munkának az ország minden pontján eredménye van: 

egyet leszámítva minden vármegyei közgyűlésben ott van a párt, Pest vármegyében 20 százalék feletti eredményt ért el.  A Momentumnak rengeteg polgármestere is van – tette hozzá. Kiemelte Rózsa András győzelmét Budapest XIV. választókerületében, valamint Soproni Tamás VI. kerületi és Pikó András VIII. kerületi polgármester újraválasztását, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bánrévén Kovács József, a Hajdú-Bihar vármegyei Vámospércsen Kosztin Mihály megválasztását.

Orbán Viktor 2022-es beszédére utalva azt mondta, az önkormányzati győzelmük a Holdról is látszik, nem állnak meg, a következő 5-10-15 évben előttük van az ország másik fele is, a liberális értékeknek nincsenek határai. 

A közönség boldognak tűnt a szavak hallatán. Donáth tizenkettő-tizenhárom perces ünneplés után tért rá az EP-választási eredményre,

amire „senki sem számított.” Hát, igen: 2019-ben a Momentum listájára 344 ezer ember szavazott, idén viszont csak 161 ezer. Ez egy mandátumra sem volt elég.   

Ezt is ajánljuk a témában

Donáth Anna az EP-választással összefüggésben megköszönte a támogatást annak a 120 ezer választónak, aki vállalta az európai, liberális és progresszív értékeket. Azt mondta, tovább fogják folytatni, mert 

a Momentum egy közösség, nem választásról választásra él. 

A Momentum kiáll az eltérő bőrszínű, vallású, szexuális orientációjú, nyelvű, származású emberek mellett. Ezerszínűek vagyunk, és ezerféleképpen gondolkozunk, de a nap végén egy közösség, a magyar nemzet tagjai vagyunk – fogalmazott.   

A politikus szerint a közösséget már érték kudarcélmények, de minden ilyen szituációban felállt, megrázta magát és legközelebb sokkal jobban szerepelt. A győzelem sosem végleges, a vereség sosem végzetes, az számít igazán, van-e bátorságunk folytatni – idézte Winston Churchill egykori brit miniszterelnököt. Donáth Anna azt mondta, büszke az elmúlt öt évükre itthon és Európában. Méltatta párttársa, Cseh Katalin munkáját. 

Európában, Magyarországon, az összes településen nőni fogunk, tovább fogunk építkezni, együtt maradunk és erősebbek leszünk, mint valaha, mert szükség van ránk 

– fogalmazott.  

Az esetleges lemondását firtató kérdést Donáth Anna túl korainak tartotta, 

de elmondta, az elmúlt években megmutatta, hogy képes politikai felelősséget vállalni. Szerinte a mostani választáson nem a momentumos EP-képviselők által elvégzett munka alapján döntöttek az emberek. A választók a kormányváltás tétjét mérlegelték – vélekedett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papamaci57
2024. június 12. 09:20
Langleyben és a DGSI-nél valakiknek most nagyon megmossák a fejét.
Krupp Skya
2024. június 10. 16:21
"o1gpedofil-2 2024. június 10. 08:17 Kar volt Magyarra pocsekolni annyi milliardot!, a nevet se meri kiejteni a cseled mandi, a kurva anyjat!" Inkább el kellett volna menned szavazni, nem az Aiföldi Robi bácsival tölteni az időt!
troppauer-humer
2024. június 10. 15:55
"mert szükség van ránk" - mondja Annácska. De kinek??? :-)))
troppauer-humer
2024. június 10. 15:06
Megsemmisült? Szinte minden vármegyei képviselő testületben van pár tagjuk. Valakiknek csak be kellett őket szavazni... Elvergődnek még egy darabig. (Főleg, hogy Fegya visszatérni készül elnöknek... :-))) ).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!