Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Donáth és a Momentum csúfos veresége, megbukott a magyargyűlölet

2024. június 16. 08:25

A legnagyobb vesztes a Momentum, ezt bátran kijelenthetjük.

2024. június 16. 08:25
Felhévizy Félix
Magyar Nemzet

Nyitókép: Cseh Katalin és Donáth Anna még 2019-ben, amikor EP-mandátumot szerezztek. Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Vége a hosszú és embert próbáló kampánynak. Felhévizy úgy döntött, hogy pár napra elutazik a Balatonhoz kipihenni a fáradalmait. Éppen a bőröndjét próbálta lezárni, amikor kopogtak az ajtaján. Reinfrank néni volt az, pont úgy, mint a választások napján. A ház kedves hírmondója és egyben a körzetben megalakult Orbán Viktor Akciócsoport vezetője a kezében egy nagy tálca süteménnyel érkezett.

– Üdvözlöm, Félix, látom nyaralni készül. Most sült ki a kapros túrós lepényem, még meleg, csomagolja be és vigye el magával, jól fog jönni, istenien sikerült – mondta fülig érő mosollyal Reinfrank néni, majd a következőképpen folytatta a monológját: – Meg sem tudtuk beszélni a vasárnapi választás eredményét. Szerkesztő úr, ismét győztünk, ez a legfontosabb, több mint kétmillió ember állt ki a béke mellett. Ez fantasztikus eredmény. A kormánypártok megnyerték a maratoni küzdelmet. Egy országgyűlési választáson a parlamenti mandátumok kétharmadát (135 mandátumot) is megszerezhette volna a Fidesz–KDNP az EP-választáson vasárnap elért eredménnyel, olvastam a Nézőpont Intézet elemzését. Voltak természetesen olyan polgármesteri választások országszerte, amiknek nem örülünk annyira, de összességében ezen a fronton is javítani tudtunk. 

Azonban amiért a legboldogabb vagyok az az, hogy a Momentum ilyen csúfos vereséget szenvedett. Félix, maga ismer engem, nagyon szerem az embereket. 

El tudok beszélgetni baloldali érzelmű polgárokkal is a piacon vagy bárhol az utcán, de ezt a két hölgyet, akik a Momentum színeiben Brüsszelben ténykedtek, egész egyszerűen nem szíveltem.

A legnagyobb vesztes a Momentum, ezt bátran kijelenthetjük. Donáth Anna pártjának nem sikerült elérnie az ötszázalékos küszöböt, így elveszítették a két EP-helyüket. A párt brüsszeli előretolt helyőrsége azon ügyködött nap mint nap, hogy lejárassa a saját hazáját, és mellette minden eszközzel azért harcolt, hogy Magyarország még csak véletlenül se kapja meg a neki jogosan járó pénzeket. Felváltva szólaltak fel, amikor csak tehették, a saját nemzetük ellen. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy még büszkék is voltak arra, amit a saját hazájuk ellen tettek.

Ezt a nemzetrontó politikát elégelték meg az emberek, és gyakorlatilag elzavarták az Európai Unió közeléből Donát Annát és Cseh Katalint a tegnapi választáson. Szerkesztő úr, az a helyzet, hogy végre megbukott a magyargyűlölet. Donáth Anna lemondott, nem is tehetett mást ezek után. Azonban az ön tiszteletre méltó kollégáját, Pilhál Györgyöt idézve, el lehet képzelni, milyen állapotok uralkodhatnak a Momentum háza táján, ha már úgy fest, hogy ismét Fekete-Győr András lehet az elnök a tisztségről lemondó Annácska helyett. Ez legyen az ő dolguk, mi örüljünk az újabb győzelmünknek. Drága Félix, fogyassza egészséggel a süteményt és pihenje ki magát.

– Nagyon szépen köszönöm, Reinfrank néni, vigyázzon magára – mondta kissé meglepetten Felhévizy, mire a ház hírmondója kacsintott egyet és integetve eltűnt a lépcsőfordulóban.

A hírlapíró bevitte a konyhába a valóban még meleg túrós lepényt és azonnal beleharapott az egyikbe. Majd miután konstatálta, hogy Reinfrank néni ezúttal is mesterművet alkotott, bement a szobába és folytatta a pakolást. Azt mondják, szép idő lesz a jövő héten.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Még Orbán Viktor sem tudott szó nélkül elmenni mellette. De azért ne aggódjunk túlzottan, az életérzés és az embertípus nem szűnik meg.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. június 18. 13:23
Csekkatka hazaaruló csaló, ferje berg et a 2.kerben!
atti64
2024. június 17. 11:18
PUSZTULJATOK KURVÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cinkegolyó
2024. június 17. 10:11
Magyar Péter pártjának csatlakozási szándéka a néppárti frakcióhoz persze már egyfajta állásfoglalásnak tekinthető. Magyar Pétertől azt várják a megbízói, hogy mindenfajta akadékoskodás nélkül rendelje alá hazánk érdekeit, szolgáltassa ki emberi és anyagi erőforrásait a globális birodalom kénye-kedvének és világuralmi őrületének.
manitowoc
2024. június 17. 10:11
Felhévizy Félix "bement a szobába és folytatta a pakolást.” Nem sokkal később Francesca Rivafinoli csöngetett. - Ki volt az a nyanya, akit tőled láttam kijönni? - kérdezte. - Szegény hülye Reinfrank néni a földszint egyből - felelte Félix. - Te meg elhajtottad... - Ne viccelj, Francesca! Szükségem van rá. Reinfrank néni nagyobb nyálgép, mint én. Kapásból képes nyomni olyan nyalizós pártszöveget, amilyet én egy hét alatt se tudok írni. - Vajon honnan lehet ez a képessége? - A kádári időkben ő volt itt a házmester. - Jaaa... vagy úgy... - Egyébként finom túrós lepényt süt. Kérsz? Rivafinoli kért. Így aztán Felhévizyvel befalták az összes süteményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!