Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Hogy a két amazon kibukott Európából, az olyan mennyiségű endorfint szabadított fel, ami még vérvétel nélkül, szabad szemmel is látszik

2024. június 11. 05:12

Még Orbán Viktor sem tudott szó nélkül elmenni mellette. De azért ne aggódjunk túlzottan, az életérzés és az embertípus nem szűnik meg.

2024. június 11. 05:12
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Mandiner

(Nyitókép: képernyőfotó)

 
Szomorú, bosszantó, idegesítő, vérlázító, bicskanyitogató, gyászos és

szánalmasan tragikomikus momentuma volt a magyar politikának a lila párt. 

A kötőjeles nevű elnök, szerkesztőségekre támadó hevületével talán rá is szolgált a Fegyőr gúnynévre, de mint egy Rejtő-hős, egyben önnön paródiáját is magában hordta. Az új generáció fároszként világítani hivatott szellemi vezetőjeként hol a villanyrollerét zuhanyozta le, hol összekeverte a napelemet az atomerőművel, hol a tej árával gyűlt meg a baja, hol pedig

gyáván és sunyin ívelte át a rendőrsorfal fölött a pirotechnikát.

Görög drámák hősei fogannak olyan bűnben, mint a nemzet évszázados álmát néhány hét alatt porba rántó, arra rátapodó, majd rajta ugrálgató ifjak, akik ahelyett, hogy valami igazán embereset vállaltak volna – szellemi mostohaapáik, a kommunisták legalább megpróbálták visszafordítani a folyókat, amiben azért van némi heroizmus –, beérték azzal, hogy kis asztalkák mögött ácsorogva elkaszálták a budapesti olimpiának még a reményét is.

Aztán persze átvették a kitüntetéseket Macrontól,

akinek viszont éppen most fájhat a feje: nem sok koszos víznek kell lefolynia a Szajnán, és megnyílik a tőlünk elhappolt olimpia, s addigra a nemzetgyűlésben már Le Pen adja a legnagyobb frakciót.

Ezt is ajánljuk a témában

A Montrealban született, de nem kanadai, nevével ellentétben nem is cseh, ám „úrnak, magyarnak egyként rongy” (ez Ady, bocs!) botmixeres magzat******, valamint a hazaárulásával lépten-nyomon hencegő kommunista-szocialista politikusdinasztiából származó kolleginája

öt évnyi EP-munkával olyan sikeresen megutáltatták magukat és pártjukat,

hogy a nagy reményekkel indult mozgalom visszahanyatlott hamvaiba.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

A „botmixeres csajszi” tanárokat és diákokat hívott az EP-be, hogy aztán elpanaszoltassa velük, mily sanyarú sorsa van fasiszta hazánkban a cigányoknak és a melegeknek. Jó, nem?

Pedig voltak szép időszakok; amikor a pártelnök szülni ment (szerencse, hogy Cseh Katalin ezt nem tudta megakadályozni), rövid időre a felejthetetlen Gelencsér Ferenc (na, ezt most meg kellett néznem a Wikipédián) lett a főnök, de ő maga is többször hangsúlyozta, mennyire átmenetinek tekinti a pozícióját, vagyis kár bárkinek úgy tekinteni rá, mintha politikus volna, mert igazából nem is az.

Így persze könnyebb nem bukni akkorát, mint a másik elnök, Fegyőr,

aki úgy dédelgetett miniszterelnöki ambíciókat, hogy az ellenzéki előválasztáson is csak ötödik lett. Még a semmiből berobbanó Márki-Zay is könnyedén lenyomta, akiről legalább az kiderült mostanra, hogy ha monogám házassága és példás családi élete helyett inkább lehallgatja és veri az asszonyt, biztosan többre vitte volna.

A mostani, kétségkívül sok sikert hozó választásokon azért számtalan bosszúság is ért bennünket, leginkább azért, mert a vágyálmaink nem egy az egyben valósultak meg.

Rejtély, hogy olyan alkalmatlan, konfrontatív emberek, mint Baranyi, Niedermüller, Pikó, Karácsony miként nyerhettek.

A jólétbe belegárgyult, a Rózsadomb után most már egész Budát elfoglaló egykori káderek a jobb sorsra érdemes Hegyvidéken bebizonyították, hogy nemcsak a hazájukat, de saját szűkebb környezetüket sem képesek komolyan venni, és egy geg kedvéért beáldozzák a kerületet. Láttuk a kutyapárt eredményváróján, amint egy

infantilis, gyengeelméjű óvodást idézően viselkedő hölgy mellett – mint Marius Karthágó romjain – ott áll maga a fő Kétfarkú,

aki talán már azon töpreng, vajon a Normafánál lehetne-e vadkendert termeszteni. (Nem vádaskodom, ő maga ismerte el, hogy korábban ilyesmivel foglalkozott.)

Az olasz antifa bejutott az EP-be, európai honanya lesz belőle;

képzeljük el, hogy náci fiatalok Párizs utcáin félhülyére vernek kommunistának kinéző franciákat, majd utána beülnek a strasbourgi patkóba erkölcsöt és észt osztogatni.

Szóval voltak itt szomorú pillanatok is,

de az, hogy a két amazon kibukott Európából, olyan mennyiségű endorfint szabadított fel,

ami vérvétel nélkül, szabad szemmel is látszik. Még Orbán Viktor sem tudott szó nélkül elmenni mellette.

Azért ne aggódjunk túlzottan, az életérzés és az embertípus nem szűnik meg, Magyarországon mindig lesz pár százaléknyi öngyűlölő SZDSZ-árva, aki vagy alapít magának új pártot, vagy beszivárog egy sikeres másikba.

Most talán úgy fognak belesietni a káderhiánnyal küszködő Tiszába,

mint Petőfi versében a kis Túr.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. június 16. 15:36
Arra lennék kíváncsi, hogy ez a két hazaáruló, hogyan értékelik saját munkáját? Amíg az EP-ben ültek, dollár miliókért azt tették, amire utasították őket, vagyis folyamatosan a saját hazájuk ellen dolgoztak. Támogatták a háborút, szerintem az egyik újjuk az atom gombon volt. Támogatták a lmbtqzstrkljzp...szarságot. Támogatták az antifákat. Támogatták a börtön bizniszt. Támogatták az ország eladósítását. stb. És most legalább felállítottuk őket a székükből. Bár biztos vagyok benne, hogy mivel jó Darth Vaderei a birodalmiaknak, Palpatinék találnak nekik majd más munkát amit szintén az országunk ellen folytathatnak. Szóval kudarcnak értékelik a székük elvesztését vagy egy újabb kihívásnak?
obi-wankenobi
2024. június 16. 15:19 Szerkesztve
Azt azért senki nem gondolja, hogy Darth donát anna Vader és Darth cseh katalin Veder saját jószántukból árulták ki a hazájukat. Tudjuk nagyon jól, hogy mind a ketten ugyan annak a megbízónak a pénzéért szorgoskodtak. Az eltávolításukkal azonban egyre jobban kell figyelnünk, amit Jhoda tanításából is tudhatunk. "...Vigyázz!!! Sose becsüld le a sötét oldal hatalmát!!" Ez azt jelenti, hogy a helyükbe majd más Dart Vaderket állít a megbízó, bárkik is azok. Tehát újabb és újabb Dart Vaderek jelennek majd meg, akikkel újra fel kell vennünk a harcot. Fontosnak tartom, hogy a Satr Wars filmbe a történet író olyan üzenetet kódolt, ami jelenleg is a szemünk előtt zajlik. A film dekódolásához ajánlok három rövid dokumentum filmet. A link beillesztését számomra letiltották, azért Videán keress rá. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
Mandolini
2024. június 11. 18:44
Takarodjanak oda, ahová valók! Hazaárulóknak nincs hazája. A két kurva nagyobb kárt csinált, mint a dk.
KBA98
2024. június 11. 17:06
Ez a két nyomorult hazaáruló némber jól teszi, ha eliszkol a mi elárult hazánkból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!