Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Marine Le Pen bekeményített: Macron háborút akar!

2024. június 10. 18:12

A Nemzeti Tömörülés politikusa bírálta azt a „könnyedséget” is, amellyel Macron a francia katonák potenciális elvesztéséről beszélt.

2024. június 10. 18:12
null

Nyitókép: OSCAR DEL POZO / AFP

Miután Emmanuel Macron bejelentette, hogy Franciaország további katonai segélyt szállít Ukrajnának a következő napokban és hetekben, Marine Le Pen a francia televízió műsorában reagált a kijelentésre. A Magyar Nemzet a Le Figaro-ra hivatkozva azt írja:

a Nemzeti Tömörülés politikusa élesen bírálta a köztársasági elnök háborúval kapcsolatos nyilatkozatait,

miszerint Macron korábban bejelentette a Mirage 2000-5 Ukrajnába küldését, valamint egy ukrán katonadandár franciaországi kiképzését. Marine Le Pen bár nem ellenezte közvetlenül a Kijevnek nyújtott segítséget, de szerinte 

ennek pontos közlése „veszélybe sodorja Franciaországot”.

Marine Le Pen, a június 30-i választások nagy esélyese szerint „a katonák ukrajnai földre küldése nyilvánvaló kockázat, hogy célpontok lesznek”, és bírálta „azt a könnyedséget, amellyel Emmanuel Macron beszélt a francia katonák potenciális elvesztéséről”.

Macron „háborút akar”

A lap szerint Marine Le Pen azzal gyanúsította meg Emmanuel Macront, hogy „háborút akar”.

Mindent megtesz annak érdekében, hogy fokozza a nyomást, amely holnap eszkalációhoz vezethet” 


– mondta. Marine Le Pen már korábban is azt nyilatkozta, hogy Emmanuel Macron francia elnök háborúval politizál, és ez óriási kommunikációs hiba. „A háború komoly dolog! Az ukrán nép ezt éli meg, és nem használhatjuk fel mindezt arra, hogy megpróbáljuk csapdába csalni az ellenfeleinket!” – fogalmazott a lap szerint Le Pen.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2024. június 10. 20:48
A Fidesz nem tudta volna megállítani a háborút, akárhány kêpviselője ülne is az EP-ben, de nekünk ez reményteljesebb, mint a saját választásunk, hogy Macron akkorát bukott, mint az ólajtó.
Nasi12
2024. június 10. 20:48
Marine bekeményít, micron meg belágyít. Xi elnézte kihez látogatott elöször.
OszkárOszi
2024. június 10. 20:25 Szerkesztve
Péter Magyar monnnyyon le!Nem dobott le atombombát, a Tóni sem menekült helikopteren, nem bukott meg az Óóbáán, József Attila sem született Szegeden... Tehát nem állított elég mély csapdát a feleségének politikai nyereségvágyból, nem üldözte elég messzire a gyerekeit, a pizsamája, amiben menekült a mentősök elől szakadt volt, és az itteni újmarxista trollok sem imádkoztak Péter Magyarhoz rendesen!Monjon le a Péter Magyar!
Kovács Ubul
2024. június 10. 19:55 Szerkesztve
"Marine Le Pen bár nem ellenezte közvetlenül a Kijevnek nyújtott segítséget"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!