Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Deutsch Tamás: Háborúpárti együttműködés jött létre a baloldalivá vált Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok között

2024. június 30. 09:50

Az Európai Parlamentben a június 9-i választás után több mint 20 százalékkal nőtt a szuverenista, jobboldali, konzervatív képviselők száma.

2024. június 30. 09:50

Nyitókép: Deutsch Tamás Facebook-oldala

Háborúpárti együttműködés jött létre a baloldalivá vált Európai Néppárt, a szocialisták és  a liberálisok között – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP-választások utáni fejleményekről szólva a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A politikus a műsorban arról beszélt, hogy hatalmi manipuláció zajlik az európai politikában, ami megváltoztatja az európai polgárok választáson kinyilvánított akaratát. Emlékeztetett arra, az Európai Parlamentben a június 9-i választás után több mint 20 százalékkal nőtt a szuverenista, jobboldali, konzervatív képviselők száma.

Egyértelmű, hogy a jobboldali, szuverenista, nemzeti elkötelezettségű, hazafias pártok lettek összességében győztesei az EP-választásnak”

– tette hozzá.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: az EP-ben olyan politikai-hatalmi együttműködés jött létre, amely nem azt a célt szolgálja, hogy a parlamentben a tisztségek elosztása tükrözze a választópolgárok akaratát, politikai nézeteit, hanem azt, hogy a „leszerepelt, az elmúlt öt évben az EU-t minden korábbinál súlyosabb válságba sodró, brüsszeli bürokrácia minden eszközzel meg tudja tartani a hatalmát.” Kiemelte, hogy ezzel az európai választópolgárok tízmillióinak akaratát változtatják meg. A választók nem baloldali, hanem jobboldali többségre, nem globalista, hanem szuverenista erőkre, nem háború-, hanem békepárti európai képviselőkre adták le a szavazatukat. „Ez az együttműködés átírja a választások eredményét” – mondta Deutsch Tamás.

Arra a felvetésre, hogy ha ez a koalíció létrejön, akkor a választás a „választók leváltásával” végződött, úgy vélekedett, hogy évtizedek óta ez az európai fősodorhoz tartozó baloldali, balliberális erők gyakorlata. Úgy gondolják, a választópolgár akaratnyilvánítása csak egy eszköz; azok után, hogy „ellopják” a jobboldalra, a szuverenista erőkre, a békepárti politikára szavazó emberek bizalmát, átviszik a globalista baloldalra, az illegális migrációt pártolók oldalára. „Ami az európai politikában folyik, az a demokrácia alapintézményei elleni hadüzenet” – hangoztatta a kormánypárti politikus.

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök újrajelölésével kapcsolatban azt mondta, az Európai Néppártnak, a szocialistáknak és a liberálisoknak szűk többségük van, ezért nem venne mérget arra, hogy meglesz von der Leyen megválasztásához a kellő számú szavazat. 

Deutsch Tamás beszélt arról, hogy a magyar belpolitikában „cicaharc” alakult ki Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc, a Tisza Párt és a DK között, ugyanakkor az európai politikában szoros koalíciós együttműködés van közöttük. A Tisza Párt az Európai Néppártban, a DK megmaradt két képviselője az európai szocialistáknál politizál, és a két frakció között „testvéri együttműködés” van. Az EP-képviselő kifejtette: az európai bürokrácia működése a 2019-ben tapasztalt gondokat az EU minden területén súlyos válsággá növelte. A háború kérdésére a szankciókkal elhibázott választ adott, amellyel "lábon lőtte" az európai gazdaságot, elszabadult a háborús infláció, nőttek az energiaárak, és a Covid-járvánnyal kapcsolatban is elhibázott döntéseket hoztak.

„Ma úgy tűnik, hogy az európai politikában a hatalom megtartásánál nincsen fontosabb, bármennyire is érintett az újrajelölt Ursula von der Leyen az EU történetének egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében” – jegyezte meg. 

Deutsch Tamás hangsúlyozta, a néppárt, a szocialisták és a liberálisok együttműködése háborúpárti. A választók az EP-választáson azt akarták, hogy az európai politika békepárti politikává váljon, és ezt felülírja ez a háborúpárti koalíció.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 30. 15:08
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­k­e­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 30. 15:06
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­l­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. június 30. 15:05
Egy semmitérő sötét kábszeres zabigyerekgyáros vagy zsici mocsok! A vétótlan köpcös geci a zsidesszel és veled te hazug szar bevette prüsszhellt, jól láthatóan! A saját szarotokat is megetették veletek a szövetségeseitek. Ti pedig pedig csámcsogva faljátok a szarotokat és hazudoztok, mintha mi sem történt volna.
free-1
2024. június 30. 14:59
Milyen az a politikai partner egy szomszédos országban ahol éveken át tiporják a nemeztei kisebbségi és általános emberi jogokat majd amikor úgy szükséges akkor visszaadogatnak belőle? Ki az a józan eszű ember aki megbízna az ilyen tágyaló partnerben? Ezt saját maguknak kellett volna megtenniük! Ezzel akarnak és fognak bennünket zsarolni ezekután mindaddig amíg ki nem hal, ki nem vándorol a kárpátaljai magyar kisebbség, mint Horvátországban és Ausztriában? Nem! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG NAGYHATALMI GARANCIÁKKAL SZABAD MEGÁLLAPODNI EZEKKEL! AHOGYAN AZT ROMÁNIÁVAL IS TENNI KELLETT VOLNA, ANNO, AMIKOR BE AKARTAK LÉPNI AZ EU-BA. Ne kövessük el ugyan azt a balgaságot amit a románoknál megtettünk! Nagyhatalmi garanciával dél-tiroli mintára autonómia a Beregszászi és Nagyszőllősi járásnak! Éskész! Most kel legyen legény a talpán a kormány és Szíjjártó Úr!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!