Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Azbej Tristan: Fontos meggyőzni az európai politikát arról, hogy az üldözött keresztények mellé álljanak

2024. június 06. 20:52

Megjelent a Mandiner Books kötete angolul, a Faces and Stories (Arcok és történetek).

2024. június 06. 20:52
Mandiner angol nyelvű könyve

Nyitókép: Munkatársunktól

Fontos misszió meggyőzni az európai politikát arról, hogy minél többen az üldözött keresztények mellé álljanak – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Faces and Stories (Arcok és Történetek) című angol nyelvű könyv bemutatóján.

Azbej Tristan hangsúlyozta: 

a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja, a világon több mint 360 millió embert ér diszkrimináció, fenyegetés vagy üldöztetés azért, "mert megvallják Jézus Krisztus nevét

Ezt is ajánljuk a témában


Ez korunk egyik legnagyobb, és egyben legelhallgatottabb humanitárius és emberi jogi válsága - tette hozzá.

Az államtitkár megjegyezte: az a közömbösség vagy tagadás, amellyel a nyugati politikusok többsége az üldözött keresztények ügyéhez állt, azt is mutatja, hová jutott az európai értékrend.

Azbej Tristan kiemelte: a közel-keleti válság rámutat a háború és a béke kérdésére, félmillió ártatlan civil áldozatot gyászolnak Szíriában, és több mint 11 millió szíriai hagyta el otthonát. 

A fegyveres konfliktus Irakra is rászabadította az Iszlám Államot, a menekültáradat pedig az európai kontinens biztonságát is veszélyezteti

Az államtitkár arról is beszélt: a legvéresebb keresztényüldözés ma Nigériában folyik, az óvatos becslések szerint tavaly 4000 nigériai keresztényt gyilkoltak meg a hitük miatt.

Hölvényi György (KDNP) európai parlamenti képviselő emlékeztetett: már a program kezdetén célként fogalmazták meg az üldözött keresztények hatékony segítése mellett a közöny elleni harcot is.

Örömét fejezte ki, hogy 

a magyar kormány a kezdetektől érzékenységet mutatott az üldözött keresztények iránt

és azóta is a keresztények védelme áll a Hungary Helps program középpontjában.

A Faces and Stories (Arcok és történetek) című kötet szerzői – Csudai Sándor, Kurucz Árpád, László Dávid, Somkuti Bálint és Szilvay Gergely – Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeinek a kereszténység megtartásáért folytatott küzdelmét, valamint azt mutatják be, hogyan segíti őket a Hungary Helps programmal Magyarország.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. június 06. 21:47
Tételezzük fel, hogy Azbej Tristan felelőssége szétosztani egy csomó pénzt a vázolt probléma enyhítésére, ami egyben hazánk jó hírét is szárnyra kapja. Kérdés az, alázattal és kellő szerénységgel végzi-e a feladatát? Amikor filmet is forgathatna Kung-Fu Filepről, aki messze megelőzve korát vallási nézeteltérésbe bonyolódott Törökföldén, ami aztán egyoldalú lincselésbe torkollott.
lauderstenonis-2
2024. június 06. 21:45
A Kínában üldözött több millió keresztényért is milyen bátran kiállt Magyarország...
llnnhegyi
2024. június 06. 21:24 Szerkesztve
Tiltott nevek ilyenkor, kampányban: Azbej Trisztan, Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter, Csád, katonai misszió!!!
leonardodicarpaccio
2024. június 06. 20:57
Azbej Tristan: Fontos meggyőzni az európai politikát arról, hogy az oroszok által üldözött ukrán keresztények mellé álljanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!