Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az európaiak többsége elektromos autóra váltana

2024. június 21. 13:25

Csak egy tényező van, amely aggályokat okoz.

2024. június 21. 13:25

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Pozitív az akkumulátoros elektromos autók megítélése az Európai Unióban, az árakkal kapcsolatos aggályok ellenére a nem elektromos autót használók 57 százaléka fontolgatja, hogy ilyen járműre vált – derült ki az Alternatív Üzemanyagok Európai Megfigyelőközpontja (EAFO) által készített, tizenkét uniós tagállamra kiterjedő felmérésből – írta az MTI.

A kutatás szerint a megkérdezettek az éghajlati előnyöket és a költséghatékonyságot emelték ki az akkumulátoros elektromos járművek fő pozitívumaként.Ugyanakkor az ár továbbra is jelentős gátló tényező, a válaszadók csaknem kétharmada szerint jelent ez problémát. Egyharmaduk azonban így is tervezi, hogy öt éven belül elektromos autót vásárol.
A felmérés szerint – amely Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Szlovénia, Spanyolország és Svédország állampolgárainak véleményét összegezte – 

Magyarországon az egyik legmagasabb azok aránya, akik rövid, közép- vagy hosszabb távon beruháznának elektromos autóra; arányuk 67 százalék.

A magyar válaszadók szerint az akkumulátoros elektromos autók legfontosabb előnyét a vezetési jellemzők jelentik. Például hogy csendesek, kényelmesek, gazdaságosan használhatók és nem bocsátanak ki szennyező anyagokat. Legnagyobb hátrányként ugyanakkor a magyar válaszadók is az árat jelölték meg.

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kvmny
2024. június 24. 11:14
Mekkora pofátlanság, hogy az EU ilyen felméréseket publikál, miközben épp büntetővámot vezet be a kínai elektromos autókra.
Zsolt75
2024. június 21. 20:27
Én nagyon sokat fogok várni és figyelni, hogy legközelebb elektromos autót vegyek...
Patika
2024. június 21. 19:09
Barmok. (utolső környezetbarát a lovaskocsi volt)
antallmiki
2024. június 21. 18:03
😂😂😂lolll😂😂😂 Persze...alig várjuk. Ki a faszom csinálja ezeket a hülyítéseket? csak nem azok akik érdekeltek az elektromos bizniszben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!