Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az Európába érkezők döntő része nem hajlandó dolgozni – Nógrádi György a migrációról

2024. június 08. 20:11

A szakértő szerint sok a biztonsági rizikó.

2024. június 08. 20:11
Nógrádi György, Fotó: Földházi Árpád

Nyitókép: Földházi Árpád

Az illegális migráció mára már globálisnak nevezhető probléma, amely 2015 óta Európában és itthon is komoly gondokat okoz, miközben külföldön a szélsőséges iszlám terrorizmus is számos áldozatot hozott az elmúlt években. Megoldás pedig azóta sem született az illegális migráció megoldására. Simicskó István szerint ennek azóta is látjuk az eredményeit: 

Európa számos városában terrorcselekmények történtek, no-go-zónák jöttek létre, az együttélésnek a szabályrendszere nagyon sajátosan alakult”

A KDNP frakcióvezetője erről a Hír televízió Ottó című műsorában beszélt, kifejtve, emögött nagyon veszélyes politikai szándék húzódik meg, hiszen azok az európai politikusok, akik szinte meginvitálják a menekülőket, „azok abban reménykednek, hogy majd amikor szavaznak a választásokon ezek az emberek, szavazati joggal rendelkeznek majd, akkor őket fogják támogatni”.

Ezt is ajánljuk a témában

Indulnak a tömeges kitoloncolások

Olaszországban és az Egyesült Királyságban is kidolgoztak terveket arra, hogyan toloncolják külföldre az illegálisan érkező migránsokat.

A műsor másik vendége, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő arról beszélt, hogy „a migránsok döntő részének nincs diplomája, nincs szakmája, nem tud nyelvet, egyedülálló férfi, ez mind veszély”. Úgy folytatta: „a döntő részük a szürke vagy fekete gazdaságba helyezkedik el”, aminek a szakértő szerint egyenes következménye, hogy „őket bármire fel lehet használni”, emellett „nem kerül sor valós integrációra”.

Végül azzal zárta gondolatait, hogy „ettől kezdve jönnek a gazdasági, politikai, biztonsági rizikók és nagyon sok egyéb”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A teljes beszélgetést itt megtekinthető:

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. június 09. 11:40
Gyuri Bácsi! Erről mondj valamit: vm.tiktok.com/ZGeq42woQ/
pesszimista
2024. június 09. 07:07
Ez a különbség az USA és Nyugat-Európa között. Az előbbiben ha meg akar élni dolgoznia kell. Míg az utóbbiban bolond lenne dolgozni , hisz a baloldal kiharcolta, így is annyi segélyt kap mint ha dolgozna.
Moslékzabáló
2024. június 09. 04:37
Miért?! Ijesztgette őket valaki azzal az utazásszervezők közül, hogy itt majd dolgozniuk kell? Na ugye!
Patika
2024. június 09. 04:01
Minek? Azt otthopn is tudtak volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!