Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Az alkotmányos rend megváltoztatására készülhet a szélsőbaloldali Fáklya

2024. június 13. 13:24

A Magyar Jelen szerint a rendszer megdöntésére és a „forradalmi kommunizmus megteremtésére” tett felhívások és kiáltványok kimeríthetik az alkotmányos rend elleni szervezkedést.

2024. június 13. 13:24
null

Nyitókép: Fáklya Facebook-oldala

Az International Marxist Tendency magyarországi tagszervezeteként alakult Fáklya a tavaly szeptemberi pedagógus tüntetésen vált ismertté, amikor részt vettek a Kossuth téri demonstráción – írja a Mi Hazánk-közeli Magyar Jelen. 

A portál megjegyzi: szórólapjukon a fent említett eseményen az alábbi szöveg volt olvasható: „Nekünk, diákoknak és tanároknak össze kell fognunk, hogy közös ellenségünket, az oktatási rendszert tönkretevő tőkés rendszert megdöntsük.”

A Magyar Jelen emlékezetet: a szervezet május 28-i bejegyzésében azt írta a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet kapcsán, hogy 

mi, kommunisták, elutasítjuk a terrorcselekményeket. A mi ellenségünk a tőkés társadalom, mi azt akarjuk szétzúzni. Ha nem magát a rendszert, hanem egyes vezetőit célozzuk, akkor csak minden meggyilkolt burzsoá helyére egy újabb fog lépni.”

A portál arra is kitér, hogy a Fáklya mozgalom tagjai idén februárban részt vettek a budavári antifasiszta tüntetésen, ahol jelen volt a szélsőbaloldali mozgalom aktivistája, Szadai Levente is, aki egyben a Mérce szélsőbaloldali portál publicistája. 

Munkanélküliből EP-képviselő

Szadai a 24.hu kérdésére, hogy elítéli-e a tavalyi antifasiszta támadássorozatot, azt felelte, hogy az antifasiszták vegzálását ítéli el. Ezután kifejtette, hogy véleménye szerint

az egyéni budapesti viperás és késes támadásokat morálisan nem lehet mérlegre tenni az állam által monopolizált erőszakkal.

A szélsőbaloldaltól nem áll távol a nyílt erőszak alkalmazása, ezért egyre többen nyilvánítanák terrorszervezetté az Antifát” – írja a portál, hozzátéve, hogy emlékezhetünk, tavaly február 10-én a XI. kerületi Gazdagréten pusztán azért támadtak meg és bántalmaztak brutálisan egy munkába tartó férfit, mert terepszínű nadrágot viselt, ami miatt „neonácinak” vélték. 

Forrás: Fáklya Facebook-oldala

Mint arról a Mandineren is beszámoltunk: a budapesti antifa támadások olasz elkövetője Ilaria Salis májusban került előzetes letartóztatásból házi őrizetbe. A Magyar Jelen arra is felhívja a figyelmet, hogy a pedagógus végzettségű, de munkanélküli antifasiszta a Zöldek és a Baloldal Szövetsége nevű párt színeiben jutott mandátumhoz az EP-választáson, 

így várhatóan anélkül hagyhatja el Magyarországot, hogy a tavalyi embervadászatért elítélnék.

A cikk elején megnevezett International Marxist Tendencyt 1992-ben alapította Ted Grant trockista politikai teoretikus és támogatói. A nemzetközi szervezet idén vette fel a Forradalmi Kommunista Internacionálé nevet, amelynek kiáltványa szerint céljuk „a tőkés kapitalista rendszer elleni fellépést és a forradalmat világszerte megszervezni”. Ezt igyekszik támogatni Magyarországról a Fáklya és a hozzá köthető Varjú Kollektíva nevű anarchista szervezet is. Ezek a csoportok előadásokat és közösségi programokat szerveznek, újságot adnak ki és plakátokat helyeznek ki a városban. Propagandaanyagaikon rendszeresen használnak tiltott önkényuralmi jelképeket, amelyek nyilvános közzététele szintén törvényellenes – mutatja be a szélsőbalos hálózatot a Magyar Jelen.

 A portál azt is megírta, hogy tavaly novemberben a Fáklya tagjai is részt vettek Londonban a Revolution Festival nevű eseményen, ahol mint írják, felvértezték magunkat a szerveződéshez elengedhetetlen, marxista, osztályharcos elméleti tudással és tapasztalatot cseréltek elvtársaikkal Brazíliától Oroszországig. 

A Magyar Jelen szerint:

a  rendszer megdöntésére és a „forradalmi kommunizmus megteremtésére” tett felhívások és kiáltványok kimeríthetik az alkotmányos rend elleni szervezkedést. 

A Btk. 255. § (1) szerint, aki olyan szervezetet hoz létre vagy vezet, amelynek célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A (2) bekezdés továbbá kimondja, hogy aki az (1) bekezdésben meghatározott szervezetben részt vesz, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – fejti ki a portál.

Forrás: Fáklya Facebook-oldala

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­s­z­e­­x­­i­­ ­p­­u­n­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
angolpuska
2024. június 16. 20:04
Fidesz és magyarok, most kell lépni, mert az EU pillanatokon belül engedélyezni fogja a kommunizmus minden formáját. A bolsevikok már bent vannak az EU-ban.
zsolti123
2024. június 14. 19:08
Hozzászólások: >> “Tovább építjük a forradalmi kommunizmust ” Ilyen már volt egyszer Magyarországon. A tanácskosztársaság. Rengeteg embert megöltek,őket sajnos alig vonták felelősségre. Azóta oltárira elkanászodtak az utódaik! Ideje van,hogy terrorszervezetnek nyilvánítsák ezeket,és megtisztítsák Magyarországot az ilyenektől!<< "Egyetértek hozzászólásával. Először is a Szikra Mozgalmat kell terrorszervezetté nyilvánítani, azután az alapítóját, Jámbor Andrást terroristának. Ez a patkány volt a felbujtó az Antifa terrortámadás idején." "A fasizmus és a kommunizmus is egy-egy totalitárius, elnyomó, embertelen rendszert hozott létre. Ha az “antifasiszta” vadbarom nőszemély megszentült, akkor az “antikommunista” verőemberek ugyanakkora szentek, nem? Igazán megérdemlik ők is, hogy EU képviselők legyenek!" "Hja, kérem, az akció mindig reakciót szül. “…Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét…”" "Trockisták? Te jó ég. Azok a sztálinistáknál is durvábbak."
zsolti123
2024. június 14. 19:02
Éljen a Forradalmi Kommunista Internacionálé, avagy miért verték agyba-főbe a Fáklya antifáit pestisracok.hu/eljen-a-forradalmi-kommunista-internacionale-avagy-miert-vertek-agyba-fobe-a-faklya-antifait-a-ps-minden-eroszakot-elutasit-ahogy-a-kommunistakat-is-video/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!