Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Lecsapott a Facebook Orbán háborúellenes beszédére

2024. június 03. 14:46

Ismét nagyot húzott a Meta. Pont akkor csapott le a Facebook, amikor Magyar Péter bejelentette, a META-hoz fordul a háborúellenes kampány betiltása érdekében.

2024. június 03. 14:46
Orbán Viktor, békemenet

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök Békemeneten elmondott beszédének felvételét – írta meg a hirado.hu. A Facebook azzal indokolta a döntését, hogy a köztévé honlapja „veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztott meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőített és támogatott”. Ahogy az a közelmúltban a Mandiner esetében is rendszeresen előfordult, ezúttal is rosszul vizsgázott a META, hisz a vád alaptalannak bizonyult és a fellebbezés után a beszéd ismét elérhetővé vált a Híradó oldalán.

Mindeközben a Magyar Nemzet arról ír, hogy az időzítés nemcsak a választási hajrá miatt különös, hanem azért is, mert Magyar Péter szombaton bejelentette: a háborúellenes kampány törlését kéri a közösségi médiaszolgáltatóktól. 

A TISZA Párt európai parlamenti listájának második helyén pedig az a Dávid Dóra áll, aki amellett, hogy a Facebook jogásza, korábban a Soros-hálózat szervezeteinél dolgozott.

Dávid Dóra 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

A jogász 16 éves kora óta külföldön él, jogi végzettségeit is Angliában, illetve Németországban szerezte. Több nagyvállalatnál is alkalmazták, jelenleg a Facebook/Meta jogtanácsosa. Mindez már önmagában rengeteg kérdést vet fel, többek között a legfontosabb közösségi médium kampányban játszott szerepe, annak jövőbeli európai szabályozása, a választásokon induló jelöltek egyenlő feltételek mellett zajló versenye kapcsán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. június 03. 23:40
Tök mindegy mit mond Orbán. A Zelenszki rezsim vesztett. Kész. Kaput. Ezen az sem változtat, ha az összes külföldön elő ukránt csecsemőtől aggastyánig zárt marhavagonokban deportálják Ukrajnába egyenesen a lövészárkokba. Igen, jó lett volna ha az oroszokat visszaszoritották volna az 1991 határokig. Már csak a miheztartás végett is. Iván, msnj a francba, nem lopj! De az is jó lett volna ha 2014-es pucs után az ukrán vezetők észnél lettek volna, nem hoznak szélsöséges buta nacionalista nyelvtörvényeket és hasonlókat. Végül is nem értek el vele semmit. Vagy igen? A banderista primitiv önsorsrontó felesleges baromságok helyett az oligarchiákat kellett volna kiírtani.
a-gyar-2
2024. június 03. 23:35
FB(I)
connorj
2024. június 03. 22:58
NEM VAGYTOK JOBBAK A FÉSZBUKNÁL. Letílttottátok a linkek elhelyezését a kommentekben. Sértítek a szólás-szabadságomat. NEM MEGYEK EL SZAVAZNI.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. június 03. 19:34
A fasszopó kóserkonzervatívok meg csak néznek, mint borjú az új kapura, de nem fognak csinálni semmit, mert nincs megengedve nekik. Na mi van, birkák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!