Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Álhírt terjesztett a baloldali sajtó a kórházigazgatók továbbképzéséről

2024. június 13. 18:07

A Belügyminisztérium tisztázta a helyzetet: a képzésen részt vevő jelöltek számára szállás biztosított, melynek igénybevétele – az álhírekkel szemben – nem kötelező.

2024. június 13. 18:07

Nyitókép:  MTI/Varga György 

A Magyar Nemzet kérdést tett fel a Belügyminisztériumnak, hogy igaz-e az a baloldali sajtóban olvasható értesülés, miszerint arra köteleznek jövőbeli kórházigazgatókat, hogy egy rendőrségi kiképzőközpontban bentlakásos továbbképzésen kell részt venniük. A tárca válaszában azt írta: a kórházi főigazgató-jelöltek kiválasztása idéntől egy komplex vezetőkiválasztási rendszer alapján történik, melynek része a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. A továbbképzésen a jelöltek a meglevő állami szakmai végzettségükre épülő, a vezetői beosztáshoz szükséges kompetenciákkal összefüggésben szereznek ismereteket – közölték.

Hozzátették: a továbbképzés az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, továbbá a Debreceni Egyetem együttműködésében valósul meg. A képzés 2024. június 17. és 2024. július 12. között, 20 munkanapon, 60 tanóra elméleti képzést és 72 tanóra vezetői kompetenciafejlesztő tréninget jelent.

A képzés helye a Belügyminisztérium rendészeti vezetőkiválasztási, vezetőképzési és továbbképzési főosztály remeteszőlősi telephelye, amely nyilvántartásba vett felnőttképzési intézmény. A tárca hangsúlyozta: a telephelyen  a Belügyminisztérium irányítása alá rendelt további kormányzati ágazatok vezetőkiválasztási eljárása is zajlik.

A képzésen részt vevő jelöltek számára szállás biztosított, melynek igénybevétele nem kötelező

– tájékoztattak.

A tárca válaszából tehát egyértelműen következik, hogy 

senkit sem kényszerítenek a bentlakásra, ellentétben azzal, ami a baloldali sajtóban megjelent.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antal-2
2024. június 13. 21:12
ÉS HA KÖTELEZŐ A BENNALVÁS MI A KUTYAFASZA LENNE? A BALOLDALON A HAZAÁRULÁS A KÖTELEZŐ AZT A LÓFASZT SEM ÉRDEKLI. A KURVA PÉNZÉRT SZOPIK. NEM KELL MEGMAGYARÁZNI.
salmonella
2024. június 13. 20:32
"Álhírt terjesztett a baloldali sajtó...", Na most mi ebben a hír?
ujujuj
2024. június 13. 20:27
Hazudik, mivel liberális. Liberális, mivel hazudik.
letsgobrandon-2
2024. június 13. 19:45
remélem feljelentik a firkászokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!