Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

A magyar rendőröknek is készen kell állniuk Németország döntésének következményeire

2024. június 06. 19:31

Komádi István rendőr főtörzsőrmester a Drogkutató Intézetnek adott interjúban többek között arról beszélt, fokozottan ellenőrzik majd a magyarországi fesztiválokra érkező németeket, akik otthon április 1-től legálisan vásárolhatnak marihuánát.

2024. június 06. 19:31

Nyitókép: MTI/Komka Péter

A németországi marihuána-legalizáció után a magyar rendőröknek is készen kell állniuk a kihívásra, hiszen április 1. óta a német felnőttek legálisan vásárolhatnak kannabiszt, majd határellenőrzés nélkül jöhetnek pihenni a Balatonhoz, vagy éppen mulatni valamelyik fesztiválra – hívta fel a figyelmet a Drogkutató Intézet.

A szervezet interjút készített Komádi István rendőr főtörzsőrmesterrel, aki megerősítette, követik az eseményeket, nagyobb figyelmet fordítanak a Németországból érkezőkre, továbbá vannak elemző, felderítő és profilalkotó feladataik minden határátkelőhelyen.

Vannak fokozott ellenőrzéseink, amelyeket a fesztiválok idején is el szoktak rendelni a vezetők. Ilyenkor a járműveket és az ott talált csomagokat kábítószer-kereső kutyákkal is át kell vizsgálni. De nehéz így olyan embert találni, akiből utána profilt lehetne alkotni, azon túl, hogy mondjuk német az autó rendszáma, fiatalok az utasok, és fesztiválozni jönnek hozzánk

– árulta el.

A Drogkutató Intézet korábban német véleményeket összefoglalva hangsúlyozta, a rendvédelmi szervek ott sem hisznek abban a kormányzati álláspontban, hogy a marihuána legalizációját követően kevesebb dolguk lesz, sőt, többletterhelésre számítanak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. június 07. 01:03
MÉG EGYSZER UTOLJÁRA TI SZARHÁZIAK VAGY ELTAKARODTOK AZ ÖSSZES SZARSÁGATOKKAL VAGY MEG FOGTOK DÖGLENI AZÉRT MERT BASZOGATNI MERÉSZELTEK VELE!!!!
europész
2024. június 06. 22:41
Remelem a magyar torvenyeket szigoruan betartatjak a nemet vendegekkel.Lesz elegendo drogkereso kutya. A rohadekok mit muveltek amikor testver varosunkba mentunk busszal?Passaunal ugy atvizsgaltak bennunket,hogy az osszes ajandek csomagot a vamosaik es rendoreik torkeseikkel szethasogattak a buzgo drogkereses miatt.Hiaba faradoztak drogot nem talaltak.De meg bocsanatot sem kertek a karokozasert.Duhosen elkoszones nelkul mindent rugdosva szalltak ki a buszbol. A parancnokuk igen csak meglepodott amikor a busz utasai tiszta nemet nyelven es jo hangosan megkoszontek a sziveslatasukat. Majd elenekeltuk jo hangosan a himnuszukat es utana a magyar himnuszt.Majd korusban kiabaltuk szegyelljetek magatokat europa gogos germanjai,hogy igy bantok a magyarorszagi nemetekkel.
megfejtô
2024. június 06. 22:30
Miért ilyen nagy szám, ha valaki eldörrent egy füves cogit? Kinek fáj, és miért? Erre energiát pazarolni felesleges. Majd elkapnak egy egyetemistát egy gramm cuccal, megmenekült a társadalom?! Ez nem politikai kérdés hanem józan ész.
mandala-3
2024. június 06. 21:56
Rossz az ellenőrzési irány! Nem velük (német fiatalok) kellene foglalkozni , hanem a délről jövő (Albánia Koszovó) drog forgalmat kellene csökkenteni, felszámolni. Legszigorúbban eljárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!