A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket

2024. június 26. 13:59

Elfogadom a független magyar bíróság döntését.

2024. június 26. 13:59
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

Nyitókép: Facebook

„A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere.

Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését.

Érdemes azonban még egyszer felidézni azt az utat, amely a mai, végleges eredmény kialakulásához vezetett. «És sikerült?» – kérdezte örökbecsű mondatában a kormányszóvivő, amikor egy balul elsült galádságukról kérdezték. A főpolgármester-választást is próbálták elcsalni – csak épp ez se sikerült. 

Azzal kezdték, hogy az ellenzéki szavazók összezavarásának szándékával egy napra tették az európai parlamenti és az önkormányzati választást. Aztán az utolsó pillanatban megváltoztatták a Fővárosi Közgyűlés megválasztásával kapcsolatos szabályokat, holott korábban ők maguk is elismerték, hogy ez ellentétes a legalapvetőbb jogállami elvekkel. Gondosan ügyeltek arra, hogy a legapróbb részletek is az Orbán-kormány egykori államtitkárának, Vitézy Dávidnak kedvezzenek.

Ravasz stratégiával két főpolgármester-jelöltet is indítottak. A hivatalos fideszes jelöltnek csak az volt a feladata, hogy létével hitelesítse a valódi fideszes jelöltet az ellenzéki szavazók előtt, majd az utolsó lehetséges pillanatban visszalépjen a javára. Fel voltak háborodva, ha valaki szóvá tette, hogy összejátszanak és a hazugságaik hangoztatására ketten együtt csaknem tízszer annyit költöttek a közösségi médiában, mint én a saját kampányomra. Szentkirályi utolsó pillanatban való visszalépésével kiderült az igazság, de kevés idő volt arra, hogy az minden választópolgárhoz eljusson.

De még így sem sikerült nyerniük.

Megpróbálkoztak hát a szavazatok újraszámolásával. Ennek elrendeléséhez semmilyen jogszabály adta feltétel nem teljesült, a javarészt a Fidesz szavazatszámlálóitól származó nyilatkozatok többségéről pedig utólag kiderült, hogy valótlanságot állítottak. Az NVB által elrendelt újraszámolás végrehajtása pedig olyan kaotikus volt, amely nem biztosította a legalapvetőbb jogállami garanciákat sem. Nem vádolok senkit tudatos választási csalással, az azonban mégiscsak különös, hogy a fideszes polgármesterek által irányított kerületben az érvénytelen szavazatokhoz arányosítva közel két és félszer (!) annyi új Vitézy-szavazatot találtak, mint az ellenzéki kerületekben. 

A választási folyamat átláthatatlansága miatt még azt is vállaltam volna, hogy az egész városban ismételjük meg a főpolgármester-választást, immár mentesen minden politikai és jogi manipulációtól. A Kúria jogerős döntése azonban ezt a vitát lezárta.

A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket és akik képtelenek voltak egy tisztességes újraszámlálást levezényelni. 

Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. június 28. 21:46
TE BÜDÖS PATKÁNY HOGY A RÁK TAKARITSON EL AZ ÉLÖK SORÁBOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Simon Attila
2024. június 28. 20:27
Te mindenre alkalmatlan vagy. Most újabb 5 évig fog Budapest te miattad szívni. Baszd ki az a anyád alól az ágytálat te Isten barma!
hinike65
2024. június 28. 19:22
balfasz geri
Karbantartó9
2024. június 28. 16:38
Ha tényleg új választást akarna ez a pötsch, akkor lemondana, így csak görcsösen kapaszkodik a 34 szavazatába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!