Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Zöldségrazziát pörget a NAV, ezt lehet tudni az akcióról

2024. május 29. 19:26

A zöldségeseknek három fontos dologra kell figyelniük.

2024. május 29. 19:26

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Baranya, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Zala – ezekben a vármegyékben és Budapesten egészen biztos ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a zöldségeseket – írta a Világgazdaság.

Az érintetteknek három fontos dologra kell koncentrálniuk. A NAV-osok egyrészt azt vizsgálják, hogy 

  1. a zöldségesek minden alkalommal átadják-e a nyugtát, a számlát vevőiknek.
  2. Másrészt azt, hogy a vállalkozások szabályszerűen bejelentették-e alkalmazottaikat. 
  3. Végül, hogy pénztárgépüket az előírásoknak megfelelően használják-e

– sorolta a lap.

Csak a szokásos, nyári ellenőrzés

A vg.hu megjegyezte, hogy az árusoknak a razzia nem lehet meglepő: 

a NAV a nyári időszakban minden évben menetrendszerűen megtartja országos akcióját. 

Az idei ellenőrzés-sorozat az egyes vármegyékben különböző időpontokban kezdődött, de több helyen a hónap végén be is fejeződik. Legalábbis a hivatal internetes ellenőrzés-bejelentő felülete, az adótraffipax előrejelzése szerint. A NAV-osok ugyanis nemcsak ott vizsgálódnak, ahol az internetes oldalon azt előre közlik. Főleg akkor nem, mikor minden sarkon epret, málnát vagy cseresznyét árulnak – tették hozzá.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2024. május 30. 00:24
ha teszem azt a minősgét ellenőriznék, vagy a permetszer maradványokat azt mondanám oké. főleg a nagy láncoknál,,, de ezek a szerencsétlenek ott állnak nap mint nap a fagytól a +30C-ig. hagyni kellene élni őket.
Korrupt Kornél
2024. május 29. 21:09
Osztap_Bender Azért egészen nem így van. Sorolhatnám neked, hogy mennyi szabálytalanság van ebben a témában. Főleg a piacokon. És nem a termelőkről beszélek, hanem a viszonteladókról! Egyezzünk ki abban, nem árt az ellenőrzés.
Osztap_Bender
2024. május 29. 20:05
Vajon a dicsősége sóhivatal mennyi zöldséget termel a társadalomnak? Azokat basztatják, akik dolgoznak, termesztik, értékesítik a termékeket. Magyarán kimondva, a dolgozókon élősködnek ezek is, nem kis pénzért.
Bi Tang Tomee
2024. május 29. 19:33
Olyan eredetigazolást nem kérnek a NAV-osok, hogy a piaci "őstermelők" nem ukrán hulladékot, hanem valóban magyar zöldséget árulnak? A fogyasztóknek ez legalább olyan fontos lenne, mint a számla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!