Volt szocialista helyi vezetőt igazoltak a kormánypártok, ő indul a polgármesteri székért Dunaújvárosban

2024. május 27. 18:23

Magyar András meglepődött a felkérésen, de nem sokat vacillált, igent mondott.

2024. május 27. 18:23

Nyitókép: Magyar András Facebook-oldala

Dunaújvárosban az MSZP egykori városi elnökét, Magyar Andrást indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP és a Jövő Új-Városáért Egyesület. A kormánypártok tehát egy valaha baloldali jelölttel próbálják visszaszerezni az „acélvárost”, míg az ellenzék a jelenlegi városvezetővel, a jobbikos Pintér Tamással vág neki az önkormányzati választásnak, aki azt  mondja, „hivatalosan” még a Jobbik tagja, de a kapcsolat inkább csak névleges – írta a 24.hu

Magyar a lapnak azt nyilatkozta, hogy 

érti a politikai logikát a Fidesz döntése mögött. 

„Az ellenzéki pártok összeálltak 2019-ben, és ez több településen meghozta a sikert számukra. Akkor megmutatkozott, hogy egyszerűen nincsen elég fideszes szavazó a városban”.

„Nem szeretem már ezt, hogy valaki jobb- vagy baloldali”

Magyar a bírálatokra úgy reagált, hogy „én vagyok az áruló, Németh Szilárd kisöccse, a Shrek, de engem ezek nem hatnak meg, ütésálló vagyok”. Majd hozzátette, „erre azt mondom, hogy Tamás szép, én meg okos vagyok. Szeretem ezt a csatazajt”.

Arra a kérdésre, hogy baloldali embernek tartja-e magát azt felelte, „nem szeretem már ezt, hogy valaki jobb- vagy baloldali. A kérdés az, hogy internacionalista vagy patrióta? A normalitás vagy az abnormalitás pártján van? Az, hogy mi baloldali ma már, és mi nem az, azt nehéz megmondani” – mutatott rá.

A beszélgetés során hangsúlyozta, 

egykori pártja feloldódott a DK-ban, amelynek megalakulása óta az egyik fontos célja volt, hogy az MSZP-t bedarálja. 

„Az MSZP-nek megszűntek a válaszai”

Magyar arról is beszélt, korábban is szimpatizált a Fidesz családpolitikájával, nemzetpolitikájával és a szakképzés fejlesztésével.

Az MSZP-nek megszűntek a válaszai, a Fidesznek viszont vannak. Nem mindig jók, de vannak”

– húzta alá.

A polgármesterjelölt szerint komoly kihívásokkal kell megküzdeni. „Itt a migráció kérdése: az MSZP borzalmas választ adott, azt állította, hogy nem gond, miközben a 21. század erről fog szólni, és Nyugat-Európa óriásit hibázott. A magyar kormány viszont hamar felismerte a problémát, és a falig elment.”

Az MSZP-ből való kilépése után Magyar egy darabig nem politizált, mint mondta, „jól esett távolabb kerülni ettől a közegtől”.

„Az elmúlt években én is változtam, nem ugyanazt gondolom már a világról, mint korábban. 

Negyven felett már konzervatív gondolkodású lesz az ember”

– magyarázta a lapnak.

„Dunaújváros nem válhat mártírvárossá”

„Legyen rend, tegyük újra sikeressé a várost! Dunaújváros az elmúlt években megrekedt, bezárkózó erődváros lett, pedig nem válhat mártírvárossá. 

Lehet álmodozni, hogy majd innen pályáznak Brüsszelbe, de ez nem így van. A pályázati pénzeket a kormány osztja”

 – szögezte le Magyar András, aki azt is megüzente a jelenlegi városvezetésnek, hogy „felköthetik a gatyájukat, mert ugrálni fogok a fejükön, mert valódi ellenzékük leszek”.

Az összeállításban felidézték, hogy 2014-ben Magyar András és Pintér Tamás is elindult a parlamenti választáson, előbbi 29, utóbbi 25 százalékot kapott. Négy évvel később viszont Pintér már a szavazatok 43,5 százalékát begyűjtve győzött a körzetben, az MSZP pedig el sem indult, a DK jelöltjét támogatta, aki 10 százalékot szerzett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Pintér Tamás a lapnak arról is beszélt, hogy „hivatalosan” még a Jobbik tagja, de az elmúlt öt évben nem volt teendője a pártban. „A Jobbikkal való kapcsolatom inkább csak névleges.

Eljelentéktelenedett számomra az országos politika, Dunaújvárosra koncentrálok, ez a feladatom”

– szögezte le.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati_Adam
2024. május 27. 21:49
Eddig 19 komment foglalkozott egy trendfordulót jelző, de lehetőségeket is tartalmazó, szokatlan döntésről. Sok jelét látom a világpolitika változásának és a durva blokkosodásnak. Néhány évvel ezelőtt az volt a módi, hogy az országok tehetségükkel, természeti kincseikkel, polgárainak szorgalmával és tudásával bekapcsolódnak a világgazdaságba. Mára már nem ez lett a siker kulcsa, hanem inkább az, hogy az erősebb fél akár erővel is, de a lehető legkisebb ráfordítással meg tudja szerezni azt, amire szüksége van. Dunaújváros legnagyobb értéke a Vasmű, amely gyakorlatilag szinte minden szerkezeti és gépi jellegű termék alapja. Nagyjából 50 nagyvállalat termelési biztonsága függ a D.V. működésétől, szinte 400-600 kilométeren belül egyedüliként. Ne herdáljuk el, ezt a lehetőséget még akkor is ha eleinte rászorul a pénzügyi segítségre.
B_kanya
2024. május 27. 21:26
konfucius 2024. május 27. 20:25 • Szerkesztve "Megint nem meri a szerző a nevét adni a kretén cikkhez. Acélváros keleten van, még az Edda is megénekelte, aki ilyen kretén, hogy ezt se tudja, az minek ír cikket? " Nézd: " visszaszerezni az „acélvárost”, ....– írta a 24.hu. " A 24.hu-n még nincs idézőjelben az acélváros.... Őket zaklasd. Ja, Pataki Attila elhagyta a várost, ami viszont a P Mobilnak 180 km. Néha több.
anegy_
2024. május 27. 21:23
Szimpi! Van humora és az nagyon fontos. "Tamás szép, én meg okos vagyok" A városvezetésnél azért az ész jól jön. Ellenpélda a szép, magas butapesti!
masikhozzaszolo
2024. május 27. 20:32
Jaj, hogy is hívják? Technikai koalíció. Egyébként kezet csókolhat Dunaújváros a Fidesznek. A kohó még megy. Pedig igencsak le akarták csapolni a tulajok. Miután kihengerelték a pénzt. Azt se tudtuk, kié.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!