Veszélybe kerülhet Újbuda egyik legutolsó és legnagyobb, egybefüggő zöldterülete, a Fidesz dobhat mentőövet (VIDEÓ)

2024. május 31. 17:42

Király Nóra, a kormánypártok polgármesterjelöltje ügyvédet bízott meg, hogy találjon olyan lehetőséget, amivel meg tudják akadályozni, hogy a területet beépítsék.

2024. május 31. 17:42

Nyitókép: Király Nóra Facebook-oldala

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

Lakásokkal építhetik be Újbuda egyik legutolsó és legnagyobb, egybefüggő zöldterületének egy részét. Király Nóra, a kormánypártok XI. kerületi polgármesterjelöltje ügyvédet bízott meg, hogy találjon olyan lehetőséget, amivel jogi úton is meg tudják akadályozni, hogy a terület beépüljön – derült ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A lap felidézte, hogy Molnár Gyula egykori MSZP-s polgármester asszisztálásával 2003-ban nyilvánították beépíthető területté az újbudai Hosszúréten a kerület egyik legnagyobb zöldterületét. A területet 2008-ban ingatlanmegosztással értékesítették, ekkor még mindig Molnár Gyula volt a polgármester, 

a terület beépíthetőségét pedig akkor 50 százalékban határozták meg. 

Emlékeztette, hogy az igazi kálvária 2005-ben kezdődött, amikor Madárhegyen megkezdték a zöldövezeti lakóingatlan-fejlesztést. A beruházó a jelenleg már a DK szííneiben politizáló Molnár Gyula vezette önkormányzat és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. volt. 

2007-ben bár az újbudai Fidesz-frakció kezdeményezte, hogy szavazzanak újból arról az eseti bizottságról, ami felülvizsgálhatta volna Hosszúrét sorsát is, csakhogy Molnárék ezt elkaszálták. É

2022-ben ugyanakkor az önkormányzat már visszavásárolta volna a területet, de ettől végül elestek. Ezt követően civil kezdeményezésre 

aláírásgyűjtés indult, hogy természetvédelmi területté nyilvánítsák, a beépítését pedig megakadályozzák. 

Már ügyvéd vizsgálódik az ügyben

Az ügy élére a kormánypártok XI. kerületi polgármesterjelöltje állt.

Király Nóra a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, maga is érintett a környezetvédelmet mindenekelőtt tartó civil szervezetben. A fideszes politikus emlékeztetett, az önkormányzat és az építtető között 2024-ben együttműködési megállapodás jött létre. Ebben a dokumentumban 

László Imre jelenlegi DK-s polgármester kötelezettséget vállal arra, hogy minden erejével támogatni fogja a beruházót a szükséges eljárásokban és engedélyek kiadásában.

 Király Nóra elmondta, ezt az egész ügyet felháborítónak tartja, és mindent meg fog tenni, hogy Újbudának ezt az utolsó, egybefüggő zöldterületét megvédjék. A polgármesterjelölt a héten megbízta Lőrincz Márton ügyvédet, hogy vizsgálja meg, történt-e bármilyen jogi visszásság az ügyben, valamint hogy 

találjon olyan lehetőséget, amivel jogi úton is meg tudják akadályozni, hogy a terület beépüljön. 

Ehhez Király Nóra egy vaskos dokumentumcsomagot is átadott a jogásznak.

Az ügyről készült videós összeállítást alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. június 01. 06:17
HAJRÁ FIDESZ-KDMP! LE KELL CSAPOLNI A MOCSARAT! BÖRTÖNBE A BŰNÖZŐ GLOBALISTA PATKÁNYOKAT!
Perczel Éva
2024. június 01. 05:44
A FIDESZ mentőövet dob. A Tisztelete és Szabadság Párt alelnöke pedig övcsatot. Hát ez van!
kobi40
2024. május 31. 20:40
A Harangos játszótéren a lépcsők gerendái úgy szét vannak korhadva, hogy kimeredeznek a rozsdás vascsavarok. 20 éve nem volt cserélve a homok. Az egész játszótér sóderbánya a homokozóval együtt. A vasút melletti, Mandarin játszótéren hemzsegnek, a kicsik előtt, a homokozó mellett futkároznak a patkányok. A Feneketlen tónál lévő játszótéren hédereznek, dohányoznak, isznak a hajléktalanok. A körtéren már bevándorlókat látsz kéregetni!
anegy_
2024. május 31. 19:31
butapest, butapest, te csodááááás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!