Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Újabb Soros-kötődésű jelöltet mutatunk be Magyar Péter listájáról

2024. május 21. 06:59

Újabb Tisza párti jelölt kapcsán vált világossá: megválasztása esetén migrációpárti politikus lesz. Weisz Viktor a Soros György által támogatott migránssegítő szervezet, az Artemisszió Alapítvány munkatársa volt. Az ezt bizonyító rész valamiért nemrégiben eltűnt a Linkedin-bemutatkozásából.

2024. május 21. 06:59

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Munkatársunktól

A Tisza Párt több jelöltje a magyar közéletben ismeretlen, de a Soros-hálózat számára annál inkább ismert szereplő. Mindennek azért is van jelentősége 2024 májusában, mert a milliárdos spekuláns visszatérően a háború folytatását és eszkalációját hangsúlyozza.

Weisz Viktor Magyar Péterék európai parlamenti listáján a 9. helyen szerepel.

Weisz jelenleg a Soroshoz köthető davosi Világgazdasági Fórumnál dolgozik, és némi akcentussal beszél magyarul.

Magyar Péter jelöltje a bevándorlási válság egyik legintenzívebb időszakában, 2016 és 2018 között az Artemisszió Alapítványnál dolgozott, ahol migránsok mentorálásában vett részt. Erről következőképpen írt a Linkedin-profilján: „Az Artemisszió Alapítvány ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködésben megvalósult projektjében

lehetőségem nyílt arra, hogy mentorként és támogatóként segíthessem Zia Qasemit, egy afgán menekültet, aki Magyarországon akart beilleszkedni.”

 

Valamilyen oknál fogva azonban a fenti, lapunk által korábban, az oldal előző időállapotában lementett részlet már nem szerepel Weisz nyilvános Linkedin-életrajzában, ahol 2016 után mostanra hirtelen 2019 következik.

Magyar Péteréknek jó okuk lehet a titkolózásra. Weisz korábbi munkahelye, a migránsok segítésében aktív Artemisszió Alapítvány Soros György fizetési listáján is szerepel: az Open Society Foundations (OSF) 2016-ban 109 499 dollárt (több mint 40 millió forintot) adott az alapítványnak. Sőt, az Artemisszió támogatói és partnerei között megtalálható a Soros-hálózat által szintén pénzelt Közélet Iskolája, valamit olyan migránssegítő szervezetek, mint a Refugees Welcome és az European Programme for Integration and Migration (EPIM). A Refugees Welcome olasz szervezete már szintén többször kapott támogatást Soros György alapítványától, az Open Society Foundations-től.

A Soros-kapcsolatok azért is lényegesek a választás szempontjából, mert az üzletember évek óta az orosz–ukrán háború folytatása mellett teszi le a garast.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, nyilvánosan lobbizott az EU-nál, hogy az több mint ötvenmilliárd dollárral támogassa Ukrajnát. Mindemellett az amerikai spekuláns 2023 nyarán egyértelműen a háború folytatása mellett érvelt, mondván, a kollektív nyugati háborúpártiság ahhoz járult hozzá, hogy Ukrajna készen áll ellentámadást indítani, amint az összes beígért nyugati fegyver megérkezik.

Szintén figyelemreméltó, hogy a „Talpra Magyarok”-honlapjára feltöltött életrajza szerint Weisz Viktor 2016-ban – tehát az Artemissziónál végzett munkája előtt – részt vett az Európai Parlament bevándorlás és migráció témájában megrendezett versenyén, melyen – szóvivőként szerepelve – díjat is kapott. Erre így emlékezett vissza a bemutatkozó videójában: „fiatalabb koromban nekem volt alkalmam felszólalni az Európai Parlamentben. Én aznap eldöntöttem, elhatároztam, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni.”

 

Érdekesség, hogy Weisz minden szerénységet mellőz a Linkedin-oldalán olvasható bemutatkozásában, gyakorlatilag „szuperhősnek” nevezi saját magát: 

A Világgazdasági Fórum globális alakítójának lenni olyan, mint valós problémákkal foglalkozó szuperhősnek lenni.

Fiatal, 20 és 30 év közötti szakemberek vagyunk, akik kivételes vezetői potenciálról és elkötelezettségükről tettek tanúbizonyságot, hogy pozitív hatást gyakoroljanak közösségeinkre. A világ minden sarkából érkezünk, és sokféle hátteret és iparágat képviselünk.”

 

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkov08
2024. május 22. 07:47
Nem tudom van e pont olyan a fideszeseknél amikor már nekik is kezd sok lenni a rajtuk kívül mindenki háborúpárti soros ügynök akik agyönlövetnék a gyerekeket.. Félek hogy nincs ilyen pont,de aki még nem agyhalott hátha be tud már sokalni..
kissb56
2024. május 21. 13:10
Kíváncsi lennék pszicho-peti mennyi birka követője pályázott az EP listára!? Arra a listára, aminek minden jelöltjét szaros-gyurkabácsi embereivel állítottak össze, hónapokkal ezelőtt. 🤣🤣🤣
Tommaso
2024. május 21. 11:01
HA a FIDESZ IGAZAT MOND(ana), és MP semmilyen veszélyt nem jelent a 6 almukra, akkor minek költenek ezer milliárd (KÖZ)pénzt a lejáratására, hazug, hamis hirekkel? Ezt a pénzt jobb célokra is fordithatnák, például a FIDESZ HIBÁS politikája miatt már 130 MILLIÁRDRA rúgó kórháztartozások kiegyenlitésére, vagy a nagyon meghosszabbodott eü-várólisták röviditésére. De A FIDESZ csak a magyar emberek életét röviditi meg. A több éves műtéti várólistákat NEM.
makapaka2
2024. május 21. 10:25
De hiszen ezért fizetik PolskaPetit, nem is azért, hogy a magyarok érdekében tevékenykedjen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!