Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb

2024. május 28. 08:58

Ilyenformán ellenfelek vagyunk.

2024. május 28. 08:58
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

„Alelnök úr!

Tegnapi Facebook bejegyzésemben azt feltételeztem, hogy a választásokig hátralévő alig két hétben nem fog kiderülni, hogy valójában ki vagy te politikai értelemben. Azt írtam, hogy amikor majd kiderül, abban nem lesz köszönet. Szóval nem sok jóra számítottam. De nem kellett sokat várnunk, mert te a segítségünkre siettél, tisztáztad a helyzetet. Interjút adtál a Telexnek.

Mi tagadás, sokértelmű óvatossággal kezeltünk eddig, de csak azért, mert sokértelmű volt a szereped. Ellenzékinek mutattad magad, bár a NER részként eltöltött évtizededre semmi elfogadhatót nem mondtál. Orbán leváltásáról beszéltél, de nem zártad ki, hogy a Fidesszel koalíciót kötnél, eközben ütötted, vágtad az ellenzéket is. Élesen támadtad a Fidesz korrupcióját, de elutasítottad, hogy az EU erre is hivatkozva visszatart fejlesztési pénzeket. És kétségtelen, látva, hogy támogatóid jelentős része őszinte ellenzéki meggyőződésű ember, és azt is, hogy mennyire felzaklatja őket, ha téged kritizálunk, volt bennünk némi elővigyázatosság. Mert természetesen előfordulhat, hogy mi nem értjük jól a helyzetet. De tegnapi interjú eloszlatta a kétségeket.

Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket. Gyerekeinknek azt tanítjuk, gondolom te is, hogy álljanak ki amellett, amit gondolnak: önmagukért, meggyőződésükért. Mert ezt tartjuk helyesnek. Mi is ezt tesszük.

Na már most, hallgatva, amit mondasz, te hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele vagy, hiszen az ő helye kell neked, nem szégyelled, nem is kell, hogy miniszterelnök akarsz lenni, de tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz. 
Ilyenformán ellenfelek vagyunk.

Amit te gondolsz a világról, Európáról, Magyarországról, azzal mi nem értünk egyet. Új vagy a politikában, de régi, jól ismert fideszes szöveget nyomsz.
Orbánt nem megbuktatni, hanem, ahogy mondják, felfelé buktatni szeretnéd. Nem elszámoltatni akarod, hanem az Európai Tanács vagy a Bizottság elnöki posztját ajánlanád neki, ha úgy tetszik, kitüntetnéd. Szerinted olyan európai víziója van, ami alkalmassá és érdemessé teszi őt erre. Azt javaslod, hogy »kössünk egy dealt a miniszterelnök úrral«.

Mi nem akarunk semmilyen dealt kötni Orbánnal. Mi le akarjuk váltani, és el akarjuk számoltatni. Jó, hogy adtad ezt az interjút. Hogy mondják? Elvált a tüdő a májtól. Vagy máshogy?  Akkor eggyel beljebb vagyunk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-100
2024. június 27. 08:25
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­s­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­u­n­­­c­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. június 01. 08:55
Feri az a helyzet, hogy te is rájöttél, hogy ahhoz hogy valaki Dr Miniszterelnök kihívója lehessen, ahhoz előbb téged kell lenyomnia. A korábbi próbálkozók ezt leginkább meg sem próbálták, ezért vagy te még mindig politikus. A hibát ott követted el, hogy az első Partizán interjú során kellett volna MP-t összefideszezni, de ehelyett a Rogán-műveknek sikerült MP-t összeellenzékezni. MP hívei pedig a nettó Orbán-ellenesek lettek, csalódott Fideszes pedig megint csak nyomokban tartalmaz. Vagyis lenyúlták az ellenzéki szavazókat, amit te eleinte csendben hagytál, de mióta téged is kannibalizál és már nem te vagy ellenzék vezető ereje, azóta para van. Már vannak mérések, 8 nap múlva pedig lesz egy választás. Ahol a választók nem Orbánról döntenek, hanem rólad. Erre beleálltok Sulyok Tamásba. Feri, 2 hónap alatt tönkremegy 20 éves melód?
cicologus
2024. május 29. 22:03
na most akkor ki kivel van?kire kell szavaznom ha mégis a bal oldalra szavaznék?
Kamcsatka5
2024. május 29. 12:08
csótány! Több hasznodat vennénk ha inkább a plovdivi lamantint, a (tengeri tehén) fejnéd! Büfögni meg diszkréten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!