Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Szijjártó: Tényleg elképesztő– háborús győzelemről beszélni a NATO-ülésen

2024. május 31. 14:46

Prágából jelentkezett be a tárcavezető.

2024. május 31. 14:46
null

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

„Hosszú távon már nyertesei vagyunk ennek a háborúnak – hangzott el a NATO külügyminisztereinek prágai ülésén” – számolt be róla Szijjártó Péter a közösségi oldalán, majd hozzátette, hogy mindez a józan ítélőképesség teljes hiányáról tanúskodik, hisz mindeközben több százezer ember meghalt, több millió pedig elmenekült. 

Milyen hosszú távú győzelemről lehet itt beszélni?

– teszi fel a közösségi oldalán a kérdést Szijjártó Péter. 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint egészen elképesztő, hogy miközben „európai emberek halnak meg, miközben a gazdaságaink folyamatos nehézségekkel küszködnek és egy európai ország van a teljes lerombolás szélén”, vannak európai politikusok, akik a háború nyerteseinek tartják a NATO-t.

Szijjártó Péter egy, a közösségi oldalára feltöltött tájékoztatóján közölte, hogy a magyar kormány álláspontja változatlan: háborúnak nincs megoldása a csatatéren, nem fegyverszállítás, hanem fegyverszünet és béketárgyalás kell. Magyarország ki fog maradni a háborúból.


 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2024. június 02. 15:27
A minap hallottam egy EU-s vezető szájából, hogy Ukrajna teljes egészében teljesítette az EU-s követelményeket a tagság elérése céljából. Majdnem lestem a székről. Míg sok országnak évtizedekig tart ez, az ukránoknak sikerült 2 év alatt. Persze lehet, hogx nála mások voltak a feltételek
Tboyka
2024. június 02. 15:17
Ha bekeményedik a helyzet, akkor a legnagyobb es legvérmesebb háborús uszítók fognak leggyorsabban elmenekülni Európából. És utánuk fognak a leggyorsabban menekülni a gazdagok. És ki marad itt? A csóró, szegeny es közép osztalybeli nép.
backdrive
2024. június 01. 10:14
Petike, húzzál Moszkvába és amíg nem értél el tűzszünetet, haza se gyere. Nem szavak kellenek, hanem tettek!
Hobby024
2024. június 01. 05:49
Én sem értem az újjáépítés bizniszében reménykedőket. A feltételeket mindíg a győztesek szabják, ők lesznek a beruházók, az újjáépítők. Jelenleg a Dombaszban és az elcsatolt területeken orosz támadás, és ukrán védekezés folyik. az ukránok egyre inkább visszavonulnak, mert sem a lőszerhiány, sem az emberanyag nem áll rendelkezésre. 155mm -es lőszer nincs, már a nőket is sorozzák. Nem túl optimista gondolat, hogy a NATO (aki gyakorlatilag a háborút vívja) itt győzhet, és a multinacionális cégek labdába rúghatnak az újjáépítésben? Nekem úgy tűnik, hogy itt inkább kármentésről van szó. Futnak az Ukrajnában kidobott pénz után, ami soha nem térül meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!