Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nézzünk konkrétumokat! Tarlós fejlesztett, Karácsony tilt

2024. május 24. 16:41

A főváros levegőszennyezettségének csökkentése elkezdődött Tarlós idejében, s leállt Karácsony alatt.

2024. május 24. 16:41
Szalai Piroska
Szalai Piroska
Facebook

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

„Változást Budapesten! 

A főváros tisztább levegője érdekében Tarlós István Kéménymentes Belvárost épített, távfűtési kapacitást fejlesztett, Karácsony Gergely pedig kitiltja a 10 évesnél idősebb autókat, lezárja a rakpartot és drágítja a közlekedést.

Szerintem Tarlós István jobban teljesített! 

Szentkirályi Alexandratól tudjuk, hogy tavaly a Főváros elfogadta azt a közlekedésfejlesztési tervet, amely tartalmazza a pesti rakpart lezárását. Erről már nemcsak beszélnek, ez már betonba öntött, kötelezően végrehajtandó előírás. Íme.

Ezt már csak egy új Fővárosi Közgyűlés tudja módosítani, június 9-én el kell küldeni a Karácsony féle városvezetést!

Hajrá Budapest! Hajrá Szentkirályi Alexandra! 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szentkirályi Alexandra

Facebook

Idézőjel

Most pedig hazudik róla, kérdés nélkül és nem csak egy kis szakaszát zárná le, hanem egészen a Szabadság hídtól a Lánchídig.

Nézzünk konkrétumokat! Tarlós fejlesztett, Karácsony tilt.

Mint tudjuk egy nagyváros levegőminőségét az ipar után legjobban a közlekedés és a fűtés befolyásolja. A jelenlegi városvezetés a fűtési rendszerek kibocsátáscsökkentésének kérdésével egyáltalán nem foglalkozik. Pedig Tarlós István által létrehozott megoldásokat számos esetben csak el kell kezdeni használni, illetve a megkezdett fejlesztéseket folytatni.

A távfűtés a szakértők szerint az egyik legkörnyezetbarátabb fűtést teszi lehetővé. Budapest belvárosának légszennyezettségét jelentősen csökkenti, ha sokan áttérnének a távfűtésre, legalább a nagy fogyasztók és a közintézmények. Ezért indította el Tarlós István a Kéménymentes Belváros nevű projektet. 

A projektnek az a szakasza elkészült 2019-ben, amelyben a Főtáv átvezetett Budáról az Erzsébet híd alatt két 600 mm átmérőjű nagy kapacitású távhővezetéket, hogy el lehessen látni a belvárost távhővel. A vezeték egészen a Városházáig elért, hogy akár elsőként csatlakozhasson rá az önkormányzat, s ezzel csökkenjen a gázfüggőség és a fűtési költségek is.

A projekt másik szakaszát elkezdte Tarlós István, ezt folytatni kell. A tervek szerint 2022-re – akárcsak korábban Bécsben – Magyarországon is kiépülhetett volna a fővárosi hőgyűrű, amely összekötötte volna a külvárosi részeken található, szigetszerűen működő erőműveket, hőkörzeteket. Így akár több tízezer lakás is csatlakozhatott volna a fővárosi távhőhálózatra – az akkori számítások szerint. 

A Főtáv továbbá minden évben jelentősen növelte a távhővel ellátott ingatlanok számát Budapesten. A kommunikációjuk szerint több évben is egy Szolnok méretű várossal bővültek, s évente többszázezer tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátott a levegőbe a főváros a távfűtés alkalmazásával.

Tehát a főváros levegőszennyezettségének csökkentése elkezdődött Tarlós idejében, s leállt Karácsony alatt. Egyszerűbb a lakosságot büntetni, mint építkezni.

Ahogy korábban is mondtam, a pénzhiányra nem hivatkozhatnak, erről itt írtam.

Változást Budapesten! Jó vezető kell a fővárosnak! Számoljuk fel a városházi korrupciót és mentesítsük a pazarló vezetőktől a várost!

Hajrá Budapest! Hajrá Szentkirályi Alexandra!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­i­­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
bhölömbika
2024. május 25. 14:45
Ásványvíz Alexandra arconböfögte Piroskát, aki a gáztól megtébolyulva írt össze butaságokat egy cikkben.
atti64
2024. május 25. 07:01
PUSZTULJ KARÁCSONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kokrowatz-0
2024. május 24. 19:48
hazug büdös banya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!