Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nézze meg, kivel pózolt Fico merénylője!

2024. május 18. 08:37

Nem azzal mutatkozott Cintula, akivel gondolták.

2024. május 18. 08:37
null

Nyitókép: Facebook

Ahogy megírtuk, egész pályás letámadással csúsztat a baloldali média Fico merénylőjének az ügyében: miközben szélsőjobboldali neonácinak próbálják beállítani Robert Fico szlovák kormányfő merénylőjét, addig „futószalagon kerülnek elő bizonyítékok arról, hogy Juraj Cintula markánsan baloldali nézeteket képvisel. Legutóbb egy olyan fotóra bukkantunk a Facebookon, amelyen 

a Momentum szlovák testvérpártja elnökének apjával pózol, korábban pedig írásban tett hitet a balliberális Progresszív Szlovákia elnök-jelöltje, Zuzana Caputova mellett”,

 nyomozta ki a Magyar Nemzet, ám ez később álhírnek bizonyult.

Azt írták, a mellékelt fényképen a Robert Ficóra többször is rálövő Juraj Cintula nem mással pózol, mint Martin M. Simeckával, aki a balliberális Progresszív Szlovákia elnökének, Michal Simcekának az apja, ugyanakkor

 az AFP azt írja, hogy a képen látható férfi nem a politikus édesapja, Martin M. Simecka, hanem egy helyi könyvklub tagja.

Csütörtökön egy 2019-ből származó, terjengős bejegyzés került elő a Cintula által alapított Szivárvány nevű, lévai irodalmi klub weboldaláról, amelyben a merénylő a Progresszív Szlovákia akkori elnök-jelöltje mellett tett hitet, írják. 

„Zuzana Caputovát támogatom!” 

– írta akkor Fico későbbi merénylője.

Nem kérdéses Juraj Cintula ideológiai irányultsága, a balliberális sajtóorgánumok mégis igyekeznek jobboldaliként beállítani a szlovák kormányfőre lövő férfit, hangsúlyozza a lap. Emlékeztetnek: 

a Hvg.hu, a Telex és a 24 is próbálták elhatárolni Cintulát a magyar, valamint a nemzetközi baloldaltól, a férfit szésőjobboldali ultranacionalistának próbálták feltüntetni, 

arra hivatkozva, hogy korábban együttműködött a Slovenski branci (SB) nevű oroszbarát, szélsőséges félkatonai szervezettel.

A Magyar Nemzet szerint ezt csak régi – 2016-os – forrás alapján tudják alátámasztani, Juraj Cintula nézetei sokat változhattak az elmúlt közel tíz évben. Egy minapi felvétel tanúsága szerint ugyanis jelenleg erősen urkánpárti álláspontot képvisel, írják. A meglőtt miniszterelnök állapota továbbra is súlyos.

*

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2024. május 18. 17:33
Lapátolnánk a szart egyik árokból a másikba .
zsolti123
2024. május 18. 14:26
Szuperszig 2024. május 18. 11:41 Nem mindegy, hogy mit állítanak a ballibbant FOS hírportálok? A fickó egy háborúpárti, ukrán náci szimpatizáns, innen nézve szélsőbalos. Mint a mi ballibbantjaink.
zsolti123
2024. május 18. 14:22
somatic335 - Legyetek bátorak 2024. május 18. 08:57 A Hvg.hu, a Telex és a 24 is próbálták elhatárolni Cintulát a magyar, valamint a nemzetközi baloldaltól, a férfit szésőjobboldali ultranacionalistának próbálták feltüntetni, arra hivatkozva, hogy korábban együttműködött a Slovenski branci (SB) nevű oroszbarát, szélsőséges félkatonai szervezettel. Ezt csak régi – 2016-os – forrás alapján tudják alátámasztani, Juraj Cintula nézetei sokat változhattak az elmúlt közel tíz évben. Egy minapi felvétel tanúsága szerint ugyanis jelenleg erősen urkánpárti álláspontot képvisel, írják.
Szuperszig
2024. május 18. 11:41
Nem mindegy, hogy mit állítanak a ballibbant FOS hírportálok? A fickó egy háborúpárti, ukrán náci szimpatizáns, innen nézve szélsőbalos. Mint a mi ballibbantjaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!