Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

„Minden idők legnagyobb békemenete készül!”

2024. május 26. 11:13

A CÖF szóvivője szerint nem túlzás azt állítani, hogy Budapesten lesz a világ legnagyobb békepárti megmozdulása.

2024. május 26. 11:13
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Minden idők legnagyobb békemenetére készül a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), ami „bizonyságtétel, tanúságtétel is lesz” – közölte ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az alkotmányjogász elmondta, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a „béke szigete” szimbóluma alatt zajlik.
A demonstrációra 11 órától várják majd a résztvevőket a gyülekezőhelyen, a Lánchíd pesti oldalán, onnan indul a menet 13 órakor a Margitszigetre.

A szóvivő elmondta: 

talán még soha nem kaptak ilyen sok visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Úgy fogalmazott, hogy a jelzésekből hatalmas erő árad, és reményei szerint a tömeg önmagában is megtestesíti majd ezt az erőt. Ennek több oka van, de főként az, hogy 

az emberek csak a magyar miniszterelnökben bíznak, hogy Magyarországot kívül tudja tartani a háborúból

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, van-e olyan szándék, hogy a kormánypártok szimpatizánsai is szerveznek egy nagy demonstrációt, megmutatva, milyen sokan vannak, többen, mint Magyar Péter támogatói, Lomnici Zoltán közölte: „egy kisebbségi komplexusból táplálkozó és a bosszú által éltetett politikai méregtelenítő kúrát” nem nevezne kampánykörútnak. Magyar Péter „háborúpártiságát” pedig azzal támasztotta alá, hogy egy lengyel lapnak azt nyilatkozta, az oroszoknak ki kell vonulniuk a Krímből.

A CÖF-CÖKA szóvivője szerint egyre feljebb teszik a lécet az európai politikusok a háborús pszichózis jegyében, emellett van egy polgárháborús hangulat irányába történő elmozdulás, „és ennek az érintett politikuspalánta azért egy zászlóvivője”.

Lomnici Zoltán hozzátette: ennek a pszichózisnak, gyűlöletkampánynak, polgárháborús hangulatnak esett áldozatául a szlovák miniszterelnök Szlovákiában.

A szóvivő közölte, 

a békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül

– ez alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdés.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 528 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2024. május 30. 23:56
Bolondúljatok meg😂😂 béke menet a legnagyobb uszitával a fidesz melett😂😂😂😂 A sok hülye😂😂😂😂😂
Valodi
2024. május 28. 19:07
harcimarci-9-9 13:55 "Teszem azt, akit nem kényeztetnek el, az megtanul küzdeni a nyafogás helyett." - csak tudod, az a fránya megfelelési kényszer ne lenne! "... nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba." Ott voltam több éve Kishantoson egy megbeszélésen, ahol jelen volt Tiborcz Eszter, a királyfi testvére, a dániai ökogazdálkodási tanfolyam egyik résztvevője. Miután eltávozott, csendben, suttogva elhangzott: Orbán Győző tart attól, hogy Simicska Lajostól túlzottan függ a Fidesz... Azóta ugye jó Lajosunk csaknem koldus lett és a "démokrácia" nagyobb dicsőségére egyéni sugárdózis-mérőt hord a gomblyukában szegfű vagy tulipán helyett!
Valodi
2024. május 28. 10:27
harcimarci-9-9 06:18 ... höhöhö ... a jó nevelés beépül az ember személyiségébe: "(Apám)... hihetetlenül megvert, emlékszem, de nagyon ...belém is rúgott néhányszor ... az erősebb győzött!" …Ahonnan én jöttem, annak a miliőnek nincsen semmi fajta speciális kulturális tradíciója. Egy ilyen alkalmazotti réteg… A parasztsághoz sincsen igazából semmi köze apáméknak… A paraszti kultúráról már régen nem volt szó a faluban. A munkáskultúra semmi nem volt. A polgári kultúra elő sem jön. Én egy ilyen kultúrálatlanságból jöttem… (Orbán Viktor 1989) http://film.indavideo.hu/video/f_mi_leszel_ha_nagy_leszel?s=0
Valodi
2024. május 27. 17:55
Kekec54 13:58 "Béketábor, békekölcsön, békepapság, békeharc, békemenet...." - höhöhö ... nehogy azt mondd, hogy nem érzékeled az áthallást! Egy ám a gyökerük: "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye...Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.” https://kkbk.blog.hu/2012/04/21/a_kommunista_keresztapa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!