Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Korrupt per, korrupt bíró, korrupt kerületi ügyész – itt vannak a reakciók Trump elítélésére

2024. május 31. 08:59

Hatalmas a felháborodás a Donald Trump elleni ítélet miatt egész Amerikában.

2024. május 31. 08:59

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

 

 

 

Nyitókép: Nyitókép: STRINGER / AFP

Ahogy megírtuk, minden vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék Donald Trumpot. A reakciók egészen döbbenetesek: korántsem biztos, hogy ebből az egészből Biden fog hasznot húzni. A Magyar Nemzet most arról ír, hogy az Egyesült Államok történelmében először fordult ilyen eset, és jó ideje egyértelmű, hogy „a demokraták célja ellehetetleníteni Trumpot a novemberben esedékes elnökválasztás előtt.”

„Biztos vagyok benne, hogy ez többet fog segíteni Trumpnak, hogy megnyerje a választást, mint hogy ártana neki” 

– vélekedett Lindsey Graham, Dél-Karolina állam republikánus szenátora.

Ronny Jackson texasi képviselő úgy fogalmazott: „A demokraták most üzentek háborút. 

Mindenki tudja, hogy ez egy politikai ítélet.” 

Trump fia, ifj. Donald Trump a közösségi médiában ennyit írt: „ilyen baromságot!”

Marjorie Taylor Greene, Georgia állam képviselője rámutatott: a közvélemény-kutatások szerint Trump igen jó esélyekkel indul a novemberi voksoláson. „Mit csinálnak most, hogy mutatványuk kudarcot vall?” – tette fel a kérdést. Hangsúlyozta: 

soha nem láttak ilyen szintű korrupciót még a banánköztársaságokban sem, mint Bidenéknél. 

Álláspontja szerint az előző amerikai elnök elítélése annak a jele, hogy a demokraták egyenesen rettegnek egy újabb Trump-elnökségtől. 

Matt Gaetz floridai képviselő ezt nyilatkozta: az ítélet „egy korrupt per, egy korrupt bíró és egy korrupt kerületi ügyész eredménye”.

Hétköznapi amerikaiakat is kérdeztek az ítélettel kapcsolatban. Matthew Turner, New York lakosa szerint 

az ügy csak még népszerűbbé fogja tenni Trumpot,

 hiszen az emberek látják azt, hogyan vették célba, csak azért, hogy távol tartsák az elnöki széktől. 

„Ma elítéltek egy ártatlan embert. Eközben erőszaktevők és gyilkosok szaladgálnak New York utcáin” 

– osztotta meg véleményét John McGuigan amerikai férfi.

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. június 01. 00:05
Fegyenc8 11:33 .... höhöhö ... fogalmad sincs, hogy ki is az a Kaál Samu ... Igazi fidesz-entellektüel lehetsz! De azért csak nézzél már utána, ha van képed ugatni ...
atti64
2024. május 31. 12:58
AMCSI KORUKT FASSZOPOK ORSZÁGA LETT!!!!!!!!!!!!!!!!CSOKOLJÁTOK MEG BIDEN SEGGÉT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Valodi
2024. május 31. 12:38
Fegyenc8 11:33 "Egy nem kicsit zakkant sértődött ember véleménye annyit sem ér mint a tiéd." - höhöhö ... és ezek? „... a Covid járvány alatt, hogyha lezárták volna az ország határát, akkor 3-4 napon belül AZ EMBEREK NEM JUTOTTAK VOLNA ÉLELMISZERHEZ, olyan mértékű az élelmiszerimport." (Lázár János 2020.) „... A háromezer-kétszáz magyar településből ezer az elnéptelenedés határára jutott, a fiatalok elköltöznek, gyerek nem születik. Nincs megélhetés, gyönge az infrastruktúra, csapnivaló a közlekedés.” (Lázár János 2021.) (Vecsei Miklós) "Ha nem sikerül rövid időn belül felszámolni a nyomort a szegény térségekben, akkor települések sora fog végletesen ellehetetlenülni – figyelmeztet a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos." (Schmidt Jenő TÖOSZ elnök 2018) „Azok a falvak lesznek még nehéz helyzetben, amelyek környékén túl jó a föld, ugyanis a nagybirtokos mezőgazdaság nagyon kevés embernek ad munkát.”
Fegyenc8
2024. május 31. 11:34
Trump ezzel meg is nyerte a választást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!