Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kiderült, idén hova repülnek legszívesebben nyaralni a magyarok

2024. május 24. 19:13

Tarolnak az all inclusive nyári ajánlatok az utazási irodák kínálatában.

2024. május 24. 19:13

Nyitókép: Noel Hendrickson/Getty Images

A görög–török helycserét leszámítva nagy változás nincs a nyári kiutazások piacán, a legtöbb magyar egyénileg a horvát tengerpartra utazik autóval és vonattal, az utazási irodák által értékesített nyaralási csomagokból viszont tavaly először Törökországba értékesítettek többet, nem Görögországba – mondta Világgazdaság megkeresésére Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

A lap összeszedte, a tengerparti repülős nyaralások sorrendje idén – az utazási irodák visszajelzése alapján – miként alakul:

Törökország már a második nyáron előzi meg Görögországot, Spanyolország a harmadik, Egyiptom és Tunézia előtt az élbolyt zárva.

Élénk a kereslet, nagyon sokan igénybe vették a 10-15 százalékos előfoglalási kedvezményeket, emiatt nagyon hamar beteltek a charterek.

Molnár Judit szerint visszatértünk a normalitásba, mivel a Covid-19 járvány előtti időszak forgalmát az idén már biztosan eléri, de akár meg is haladhatja a kiutazási piac. 

A szervezett repülős nyaralások átlagára idén 1100 eurónak felel meg. Eebben benne van a repülőjegy, a transzfer, 7 éjszaka szállás, és általában az all inclusive ellátás.

Változtak az utazók igényei, miszerint 10-15 éve még a nagyon olcsó görög apartmanok voltak a legkeresettebbek, ahová konzervekkel, száraztésztával és egyéb élelmiszerekkel telepakolt autókkal indultak el a magyarok. Már másképp nyaralnak sokan, nem az otthoni ételeket, hanem a helyieket akarják fogyasztani, nemcsak az attrakciók, hanem a gasztronómiai élmények is fontossá váltak az utazások során.

Családdal, gyerekekkel nyaralni sokkal tervezhetőbb és kedvezőbb az all inclusive csomag, a gyerekekre 6 és 12 éves korig ráadásul jelentős kedvezményt adnak a tengerparti szállodákban – hangsúlyozta az utazási szakember a Világgazdaságnak.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:07
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­e­l­­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­e­x­­i­ ­­p­­u­n­­­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Nimril
2024. május 25. 17:11
Én Mallorcára megyek lángosozni.
auditorium
2024. május 25. 09:42
Vannak hotelek az olasz Adrián, ahol a gyerekek ingyen nyaralnak két fizetős házaspárral teljes ellátással (reggeli-ebéd-vacsora-ingyen ásványviz) és sok helyen ingyen stranddal (napernyő, 2 nyugágy). Lakást bérelni nem érdemes, mert akkor éppenúgy dolgozni kell a háztartásban az egyik félnek (többnyire az anyáknak v. nagyanyáknak) mint otthon. A heti bérlés is nagyon drága főszezonban (július-augusztus). Ha ennyire megrohamozzák a magyarok az utazási irodákat tengerparti nyaralásra, akkor nincs olyan nagy nyomor, ahogy általában panaszkodnak. Naponta kapok a drága balatoni lángosról hirt... Honfitársaink szép nagy autókkal indulnak külföldi útra, elegánsan, sportos felszereléssel. Már nem lehet megkülönböztetni a ny. és k. európaiakat, ahogy egykor... Ez örvendetes .
Kaszas39
2024. május 24. 21:05
Ciprus olcsóbb mint a Balaton, és nem all-inclusive ellátást kérünk hanem csak félpanziót. Nem találkoztam dagadt magyarokkal még soha ilyen helyen, csak olyan emberekkel akik dolgoznak és kitudják fizetni az ilyen utakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!