Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Két hónapot kapott Németország, Kossuth-díjas legenda állt ki Orbán mellett – ezek voltak a hét legolvasottabb cikkei

2024. május 25. 07:26

De azt is megtudhattuk a napokban, milyen nem várt hatása van Ukrajnával szomszédos megyénkre a háborúnak.

2024. május 25. 07:26

Nyitóképünkön Olaf Scholz német kancellár egy tank csöve alatt, fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Pénteken a lengyel Wpolytice nyomán megírtuk, az uniós jog megsértésére hivatkozva az Európai Bizottság eljárást indított Magyarországgal, Lengyelországgal és Romániával szemben. Mondhatni, ez eddig csak a szokásos, de a procedúrába bevonták Németországot is.

Ezt is ajánljuk a témában

Az uniós testület szerint ugyanis Németország, Magyarország, Lengyelország és Románia sem tett eleget a szükséges információcsere kötelezettségének más tagállamok adóhatóságaival, ami megnehezíti az adószabályok betartatását. Az ügy alighanem nem a legsúlyosabb a hasonló eljárások közül, mindenesetre az érintett országoknak most két hónapjuk van reagálni.

Tátrai Tibor mégsem tud jól gitározni, mert fideszes?

Szerették olvasóink azt a cikket is, amiben Csépányi Balázs, a Magyar Nemzet publicistája rámutatott: Tátrai Tibor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitáros és zeneszerző a Fidesz TikTok-felületén egy videóban arról beszélt, hogy az utóbbi évtizedben Magyarország a közbiztonság és a kiszámíthatóság tekintetében is nagyot javult. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Nem lenne meglepő, ha hirtelen kiderítenék róla a baloldali megmondóemberek, hogy mégsem tud gitározni.

Majd a június 9-i választásokra utalva azt üzente: „Úgy gondolom, hogy megkérhetek mindenkit arra, hogy menjen el, és szavazzon a szíve szerint.” A publicista ennek nyomán epésen megjegyezte: bár a gitárlegenda a videón csak a szavazásra buzdított, nem lenne meglepő, ha hirtelen kiderítenék róla a baloldali megmondóemberek, hogy mégsem tud gitározni. Mint ahogy Tóth Gabi is egycsapásra rossz énekes lett, amint a kormányról pozitívan mert nyilatkozni.

Váratlanul népszerű sporthír: mi lesz az NB II-ben?

Szintén népszerű olvasmánynak bizonyult, miután beszámoltunk róla, az NB II utolsó előtti játéknapjának csúcsrangadóján a Győri ETO 3-2-re legyőzte a Vasast, kétpontos előnyre szert téve a nagy rivális előtt, Borbély Balázs együttese a tavasszal remek formát mutató Ajkához látogat. A szakmai vezetést ugyan már októberben átvette Schindler Szabolcs, akinek igazán a tavaszi idény kezdetére teljesedett ki a munkája: a Veszprém megyeiek az első tíz fordulóban 26 pontot gyűjtöttek, és ezzel magabiztosan maradtak a másodosztályban.

Ezt is ajánljuk a témában

Biztosak lehetünk benne, a szakvezető presztízst csinál abból, hogy minden segítséget megadjon a Vasasnak, azaz bravúrgyőzelmet érjen el az ETO ellen.

Ingatlanárak és háború

Ugyancsak a Magyar Nemzet nyomán számolt be a Mandiner a héten egy érdekes jelenségről: az Ukrajnával egyetlen szomszédos magyar megyében egy nem várt hatása lett a háborúnak, mégpedig az ingatlanárakra. „Bő másfél év alatt – 2022 tavaszához képest 2023 végére – jelentősen nőttek a határ menti falvak ingatlanárai, a fegyveres konfliktus ugyanis felértékelte a magyar oldalon található házakat, a határ menti négyzetméterárak 133 ezerről 221 ezer forintra nőttek” – mutatott rá Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ezt is ajánljuk a témában

*

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:05
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­k­­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­u­n­c­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Kovács Ubul
2024. május 25. 09:39
Amivel nem dicsekedtetek: "Az ENSZ közgyűlése csütörtökön New Yorkban kis többséggel hivatalosan is népirtásnak minősítette a srebrenciai mészárlást, július tizenegyedikét pedig megtette emléknapnak. A határozatot Magyarország Észak-Koreával, Nicaraguával, Kínával és Vlagyimir Putyinnal egységben nem ismerte el." "a Srebrenicai Anyák Egyesülete a Potocariban lévő emlékhelyen egy szégyenfát állít fel, amire határozat ellen szavazó államok neveit vésik fel. Magyarország az egyetlen EU-s és NATO-tagállam, ami az ellen szavazott, hogy Srebrenicát a nemzetközi közösség népirtásnak tekintse"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!