Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Görögországban eddig tartott a türelem: kitoloncolják a palesztinpárti tüntetőket

2024. május 20. 17:32

Összesen 28 görög és külföldi állampolgárt vettek őrizetbe az Athéni Egyetem jogi karát elfoglaló palesztinpárti tiltakozás során.

2024. május 20. 17:32

Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Görögország kiutasít kilenc európai állampolgárt az országból, akiket egy Athénban szervezett palesztinpárti tüntetés során vettek őrizetbe – közölték hétfőn a gyanúsítottak ügyvédei. A görög rendőrség összesen 28 görög és külföldi állampolgárt vett őrizetbe az Athéni Egyetem jogi karát elfoglaló palesztinpárti tiltakozás során a múlt héten. 

A gyanúsítottak tagadták, hogy bármilyen jogsértést követtek volna el.   

Az őrizetbe vettek közül a görög állampolgárokat május 28-ára kitűzött tárgyalásukig szabadlábra helyezték, azonban a brit, francia, olasz és spanyol állampolgárságú tüntetők a kitoloncolásukig őrizetben maradnak. A külföldi tüntetők ügyvédei közleményben tudatták, hogy védenceik ellen kiutasítási végzést adtak ki, amely egyben azt is megakadályozza, hogy részt vegyenek a tárgyalásukon. Az őrizetbe vett külföldiek közül két, Görögországban dolgozó és élő gyanúsított ügyvédje közölte, hogy védenceik várhatóan fellebbeznek a döntés ellen, egyikük „önkényesnek és törvénytelennek” nevezte védencének kitoloncolását. Az athéni vezetés 2019-ben hatályon kívül helyezte azt a törvényt, amely megtiltotta a rendőrség számára az egyetemekre való belépést. A törvényt a 1973-as athéni diáklázadás „örökségeként” alkották meg a diáktüntetések és a gondolatszabadság védelmében.

(MTI)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. május 21. 00:10
A görögöknek van töke! Mindenhol így kéne tenni a mocskos paleszfasszopó agresszív csürhével!
Hohokam
2024. május 20. 22:32
A görögöknek nem volt elég az iszlám térhódítás és terror?
dios1968
2024. május 20. 21:46
Nagyon helyes!! Minden honnét ki kellene! Azt is akik kalifátust akarnak az euban! Itt nem kell! Menjen haza ott van n is kell csinálni. Ha kalifátusban akar élni mi a k...annyáért jött ide?
hoci74
2024. május 20. 21:00
Tehát mi következik: -terrorista akciók Görögországban. A turizmusnak annyi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!