Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Figyelmeztet a Szuverenitásvédelmi Hivatal: a hálózat még most is dolgozik (VIDEÓ)

2024. május 23. 21:50

Az Action for Democracy köré épült hálózat célja, hogy olyan kormányzatot segítsenek hatalomra, amely az ő érdekeiket szolgálja – hangsúlyozta Lánczi Tamás.

2024. május 23. 21:50

Nyitókép: Képernyőfotó

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője volt csütörtök este a Hír TV Napi aktuális című műsorának a vendége.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Hivatal megvizsgálta az X közösségi platformon megjelent felvételek vágatlan verzióit, amelyeken a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd választási szövetség tiltott külföldi finanszírozásában érintett szereplők beszélnek a magyarországi választások és magyar politika befolyásolásáról. 

A műsorvezető, Velkovics Vilmos a beszélgetés elején azt a kérdést tette fel a Hivatal vezetőjének, hogy meggyőződtek-e arról, hogy az említett felvételek egytől az utolsóig valódiak és nem manipuláltak.

Lánczi erre azt válaszolta, hogy mikor ezek a videók megjelentek, akkor tettek egy bejelentést, melyben többek között az állt: látszik, hogy ezek a felvételek egy nagyobb anyag részét képezik, és megpróbálják megismerni a teljes és vágatlan verziót. „Ez megtörtént, és ennek alapján megállapítható, hogy a felvételek valódiak, nincsenek a kontextusból kiragadott mondatok. Emellett egy csomó új információhoz is jutottunk” – hangzott el.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Hálózat épült az Action for Democracy köré

Velkovics ezután arra volt kíváncsi, hogy sikerült-e a Hivatalnak azonosítania, hogy az Action for Democracy milyen politikai célokat követett az ukrajnai konfliktusban. 

„Nem volt nehéz, mert a videóban a szereplők maguk mondják el, hogy mi a tervük. Megállapítható, hogy ez egy olyan hálózat, amelyet az Action for Democracy köré építettek. Ez egy teljesen meghatározott ideológiával működik, melyet úgy azonosíthatunk, hogy

a nyílt társadalom ideológiája”. 

„Háborúpárti, és gyakorlatilag keresi az alkalmat, hogy Magyarországon és más közép-európai országokban beavatkozzanak, és olyan kormányzatot segítsenek hatalomra, ami az ő politikai és gazdasági érdekeiket szolgálja” – húzta alá Lánczi Tamás.

Ezt is ajánljuk a témában

„Számukra azok a jó kormányzatok, amelyek az ő érdekeieket szolgálják. S mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a szuverenista kormányokat megpróbálják elmozdítani. (...) A szereplők kendőzetlenül és cinikusan beszélnek ezekről az országokról: 

Romániáról például elmondják, hogy az egy korrupt ország, de azzal nem kell foglalkozni, mert az a korrupció az ő érdekeiket szolgálja”

– tette hozzá a Hivatal vezetője.

Anyagi és üzleti szempontok állnak a háború mélyítésének hátterében

A politológus Wesley K. Clark, az Egyesült Államok hadseregének nyugalmazott tábornokát is idézte, aki a rendelkezésre álló dokumentumokban nyíltan kijelentette, hogy a hálózatuk az orosz-ukrán konfliktus mélyítésében érdekelt. „Mindennek anyagi és üzleti szempontok állnak a hátterében”

 – jelentette ki Lánczi Tamás, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ez 

a hálózat nem függesztette fel a tevékenységét 2022-ben, 

azóta is aktívan működnek. Erről árulkodnak a beszámolóik, illetve maguk a videóban szereplők is kimondják mindezt. „Továbbra is keresik a beavatkozásnak a lehetőségét. Sőt, arról is beszélnek, hogy Lengyelországban és Szlovákiában is kísérletet tettek a kormányzatnak a megváltoztatására. Lengyelországban sikerrel jártak” – hangsúlyozta a Hivatal elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Már Karácsony Gergely kampányában is feltűntek

A jelentés arra is rámutatott, hogy ez az érdekcsoport már 2019-ben is feltűnt Karácsony Gergely kampányában. „Ott azokat a módszereket, amiket 2022-ben is próbáltak működtetni, már kipróbálták. S egyébként felmerül a kérdés a 2019-es esetnél, hogy annak a forrásai vajon honnan jöttek. Úgy gondolom, 

ott még van mit vizsgálni” 

– jegyezte meg Lánczi Tamás.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­z­e­­­x­i­­ ­­­p­­u­­­n­­c­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Valodi
2024. május 25. 01:08
Dorset Naga 19:16 "É­­­r­t­­é­k­e­­l­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍 " - höhöhö .... csak nem ezzel az izével vagyok kénytelen társalogni? Ez a "KÖZEG" meri egyáltalán megemlíteni Ángyán József nevét?
Valodi
2024. május 24. 19:35
Dorset Naga 19:16 "a ferdeszájú vén buzit csak te promótálod már" - höhöhö .... csak nem Ángyán tanár úrra céloztál? Aki a fidesz agrárprogramjának az alapvetését adta? "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (Nemzeti Együttműködés Rendszere, 26. oldal) Te nem forgatod a Bibliát? Le veled!
2024. május 24. 10:49 Szerkesztve
Dorset Naga 00:57 "csak Ángyán idézeteket böfögtél ide" - höhöhö ... csak, hogy ne hiányold: "... hogy a félrevezető kormányzati propagandával szemben a tényleges helyzetet megismerjük, az érdekeket, szándékokat és folyamatokat, az állítólagos „földbékét” teremtő lépés valóságos – az egész társadalmat érintő – hatásait megértsük, ahhoz a program előkészületeit, hátterét és tényeit is elemezni kell. Magam ezzel a szándékkal kezdtem évekkel ezelőtt vizsgálataimat, és a nyilvánosságra került hivatalos tényadatok elemzésének eredményeit 19 megyei jelentésben tettem közzé. Jelen tanulmány ezek általánosítható tanulságait foglalja össze, és mellékleteiben a program valamennyi, ma már hivatalosan elérhetetlen alapadatát is tartalmazza." https://www.scribd.com/document/735459914/Angyan-Jozsef-osszegző-jelentese-a-foldarveresekről-2024#from_embed
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!