Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Ezt lehet tudni a Magyar Péter pártját behálózó csalás-sorozatról, amely a Quaestor- és a Buda-Cash-botrányhoz mérhető

2024. május 27. 09:03

A jogerős ítélet szerint Magyar Péter jobbkeze korábban összesen 350 millió forintos kárt okozott.

2024. május 27. 09:03
Protests Over Alleged Government Corruption Take Place In Budapest

Nyitókép: Kummer János/Getty Images

 

A Buda-Cash- és a Quaestor-botrányhoz hasonlító piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, F. László, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraiban tudó bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át – írja a Magyar Nemzet.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, S. Mária a TISZA Párt baloldali vezérének bizalmasa, aki egyben élettársának édesanyja is.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet azt írja, 

az ikerpár nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat 10-30 százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak csak néhány embernek fizettek ki.

A pénz többnyire nylonzacskókban, többek között benzinkutaknál, a BankCenter előtt, vagy épp plázák parkolójában került átadásra, mindezt a kispolgárok és kisnyugdíjasok kárára. Az eltűnt milliárdok nyomára azóta sem bukkant a hatóság.

A Magyar Nemzet azt is felidézi, S. Máriát, Magyar élettársának az édesanyját, a baloldal messiása sok nyilvános szereplésére magával viszi. S. Mária ugyanis a legszűkebb stábba tartozik. Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, színpadi technikát, testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-közösség pénzügyeit. A színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára Magyar Péter.

Magyar jobbkeze már szabadlábon

A Metropol korábban azt írta, Magyar Péter gazdasági vezetője a bűnözői tevékenysége alatt azt hazudta a károsultaknak, hogy a médiába, filmgyártásba fekteti be a pénzt, így fizet majd magasabb hozamot. A bírósági ítélet kimondta, hogy egy károsultra vetítve ő okozta a legnagyobb kárt, miután 108 milliót csalt ki egyetlen embertől. Volt, akit rábeszélt arra, adja el a lakását, hogy a pénzt majd „megforgathassa”.

A Magyar Nemzet a bírósági iratok alapján azt is megírta, hogy S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

A csalási botrány kiagyalóját jogerősen tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila jövőre szabadulhat a rácsok mögül. 

Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben.

Feltűnik a TISZA Párt alapítója is

A botrányba a TISZA Párt ügynökmúlttal is terhelt alapítója is belekeveredett, a bírósági iratokból kiderül ugyanis, hogy a bűncselekmény-sorozatban Deák Boldizsár neve is felbukkant. Mivel a férfi az ügy több szereplőjével is kapcsolatban állt, a Magyar Nemzet szerint nyilván többet tudhatott a csalássorozatról, mint egy átlagember, igaz, a perben mint sértett, csak tanúként szerepelt.

Miért hallgat Magyar Péter?

Mindezek mellett még egy fontos dolgot érdemes felvetni a Magyar Nemzet szerint: mit tudhatott Magyar Péter a két kulcsemberének szerepéről a milliárdos piramisjátékban?

Nehéz ugyanis elképzelni, hogy élettársa, Vogel Evelin akkor sem beszélt édesanyja múltjáról, Magyarnak, amikor a férfi kilépett a fényre és politikai pályára lépett.

Magyar Péter eddigi, ezzel kapcsolatos megnyilvánulásaiból nem sok minden derül ki azon kívül, hogy mindent hazugságnak nevez. A konkrétumokba persze egyszer sem mert belemenni, a Magyar Nemzet szerint nem kérdés, miért: a bírósági iratok őt cáfolnák meg.

Az ügyben korábban kérdéssel fordultunk a TISZA Párthoz. Arra voltunk kíváncsiak, tudott-e Magyar Péter arról, hogy a TISZA Párt alapítója is érintett lehet az elmúlt évek legsúlyosabb piramisjáték-botrányában, de nem kaptunk választ.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 420 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 27. 20:20
Megszakadnak a kesmás kutyák,a magyar Pravda… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
kunfia1
2024. május 27. 19:12
bondavarykunfia1 2024. május 27. 18:00 "Emmanuel Macron francia elnök egy vasárnap megjelent interjúban azt mondta, Franciaország készen áll rá, hogy „nagyobb mértékben hozzájáruljon Európa védelméhez”. Kijelentette továbbá, hogy Franciaország nukleáris fegyverei egy közös európai védelmi stratégia részét képezhetik." https://index.hu/kulfold/2024/04/29/emmanuel-macron-nuklearis-fegyver-franciaorszag/ Vlagyimir Putyin: Oroszország kész bevetni a nukleáris fegyvereket, ha fenyegetik a függetlenségét BELÁK TAMÁS 2024.03.13. 08:26 https://index.hu/kulfold/2024/03/13/vlagyimir-putyin-atomfegyver-oroszorszag-egyesult-allamok/
Aquilifer
2024. május 27. 15:32
basszus tiszta 50-es évek! Rákosi pajtás sem csinálta külömbül ! :((((((((((((( https://www.vadhajtasok.hu/2024/05/27/poloska-peter-nemcsak-novero-mar-raizgult-a-politikai-pedofiliara-is
Reszelő Aladár
2024. május 27. 15:15
MP ha majd hatalomra kerültök, akkor a jogállam helyreállítása során a büntetett előéletet átsorolhatjátok a védett magánügyek közé, sőt minden ezirányú kérdés minősüljön rágalmazásnak, a büntetőügyek és a büntetések is legyen államtitkok. De amíg ez így van, addig fogadd el, hogy aki vala elítélve börtönben ült, arról lehessen kérdezni, sőt lehessen bnözőnek is hívni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!