Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Elmebaj Amerikában! A klímaharc érdekében engedélyezik az emberi maradványok komposztálását

2024. május 26. 09:12

Kalifornia állam demokrata párti vezetése szerint ezzel mentenék meg a bolygót.

2024. május 26. 09:12
Wild Daffodils (Narcissus pseudonarcissus) flowering in Spring, Lake District, UK.

Nyitókép: Ashley Cooper / Getty Images

A kaliforniai törvényhozók már megszavazták és elfogadták az eljárást legalizáló intézkedést.

Az új törvények 2027-ben lépnek majd hatályba,

lehetővé téve, hogy a tagállam lakosai haláluk után is folytassák a „globális felmelegedés elleni küzdelmüket” – írja a Magyar Nemzet a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

Néhány kaliforniai ökoharcos azonban nem hajlandó ilyen sokáig várni.

A Los Angeles Times ugyanis korábban arról számolt be, hogy egy Blaire Van Valkenburgh nevű helyi lakos már most komposztálja szerettei maradványait.

Mivel ez a fajta temetés – a természetes szerves redukció – 2027-ig nem lesz legális Kaliforniában, ezért Van Valkenburgh fizetett azért, hogy férje holttestét Washingtonba reptesse, az első államba, amely 2020-ban legalizálta az emberi komposztálást.

Az emberi komposztálás úttörője, Katrina Spade szerint a hagyományos temetések és a halottak elhamvasztása hozzájárul az éghajlati válsághoz,

az emberi maradványok komposztálása azonban segít az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. „Az igazság az, hogy a legtöbbünk utolsó gesztusa ezen a Földön a mérgezés” – tette hozzá korábban Spade.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 382 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:02
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­c­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
ujujuj
2024. május 27. 16:14
"Az igazság az, hogy a legtöbbünk utolsó gesztusa ezen a Földön a mérgezés" Az utolsó? A liberalizmus hívei minden nap ugyanezt a gesztust teszik meg a normális emberek és a világmindenség ellen.
Jose
2024. május 27. 06:25
Esetleg egy link, hogy pontosan mi is lenne ez a fajta komposztálás...
2024. május 27. 03:07 Szerkesztve
Mi is az a komposztáűlás? Temetetlen holtak felszíni rothasztása? Mit vár az ember olyanoktól, akik sebészeti emberi zsírhulladékből akarnak üzemanyagok csinálni. Pest is csatlakozhat? Meg dr Bubó is? (klímavédő madárcsőrös jelmezboltot nyitok a bubópestis ellen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!