Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Die Presse: a magát „béke apostolaként” feltüntető Orbán „Brüsszel meghódításáról” beszél

2024. május 29. 09:43

A cikk szerint hosszú idő óta először izgalmasnak ígérkezik a magyarországi EP-választás.

2024. május 29. 09:43

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Die Presse print kiadásában a lap budapesti tudósítója írt arról, hogy Orbán Viktor és pártja egy kérdésre összpontosítja az uniós választási kampányt: az ukrajnai háborúra. A szerző szerint hosszú idő óta először izgalmasnak ígérkezik a magyarországi EP-választás. Felmérések szerint feltételezhető, hogy a „nemzeti-populista” kormánypárt, 

a Fidesz kapja a legtöbb szavazatot, az ellenzékkel szembeni előnye azonban nagymértékben zsugorodott az előző EP-választásokhoz képest.  

A cikk kitért a Tisza párt feltűnésére, amelynek felmérésről felmérésre nő a támogatottsága, elsősorban a „magyar politika fenegyerekének”, az EP-listát vezető Magyar Péternek köszönhetően. Azt is írják: bár Orbán, aki soha nem távolodott el egyértelműen Vlagyimir Putyintól (orosz elnök), folyamatosan 

a „béke apostolaként” tünteti fel magát, ő maga harcias szókincset használ. 

Az uniós választásokkal kapcsolatban ő és a Fidesz nem kevesebbet akar, mint „meghódítani és elfoglalni” Brüsszelt. Az ellenzékre visszatérve a szerző azt állapította meg, hogy a Tiszán kívül egyedül a Demokratikus Koalíciónak (DK) van még esélye a mandátumszerzésre. Míg azonban Magyar az „erős nemzetállamok” Európáját hirdeti, és nincs olyan messze az Orbán-kormány álláspontjától, addig az Európa-párti DK egy „erős Európát” szorgalmaz, amelynek egyre jobban össze kellene nőnie.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 01:44
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­­e­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
flesh ripper
2024. június 01. 09:49
A sajtóban immár bármit, bármekkorát lehet hazudni. Orbán, sohasem tüntette fel magát apostolnak. Orbán, magyar politikus, aki a meggyőződése, hite szerint politizál.
EX_Terminator
2024. május 29. 15:30
És az bűn hogy egy demokráciában valaki választást akar nyerni és tud is? NA HÚZZATOK A DRÁGA JÓ ÉDES ANYICIKÁTOKBA AZ ALJAS SUGALMAZÁSAITOKKAL TI PATKÁNYOK.
zakar zoltán béla
2024. május 29. 12:04
"populista"---ez a szintjük eme entrühelleknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!