Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Balos hagyomány: nem Magyar Péter jelöltje az első, aki agymosottnak tartja a magyarokat

2024. május 14. 10:46

Patkányok, pulykák, trágyával etetett gombák, tudatlan vidékiek és nyugdíjasok, akiknek a szájából szennyvíz folyik: a baloldalon nagy hagyománya van a választók gyalázásának.

2024. május 14. 10:46
null

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Mint megírtuk: Kollár Kinga, a Tisza Párt EP-listájának 7. helyezettje egy kommentben „agymosott népnek” nevezte a magyarokat. Egy 2022-es Facebook-oldalán közzétett posztja alatt az egyik kommentelőjének a következőket írta:

Sajnos amíg az oktatás nem változik,

addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok.

Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemarsírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket.” 

Forrás: Facebook

Azonban nem Magyar Péter pártjának jelöltje az első, aki agyamosottaknak nevezi az embereket. Márki-Zay Péter a 2022-es választási vereség estéjén közölte, hogy „a Fidesz szavazói a legszegényebbek, akik gondolkodásra képtelen agymosottak, és köd homályosítja el a látásukat”. 

A baloldal előző messiására még visszatérünk, előtte azonban lássuk a többieket:

Walter Katalin és a pulyka-hasonlat

Nem Kollár Kinga tehát az egyetlen, aki degradáló szavakkal illeti a magyarokat, ennek a baloldalon már nagy hagyománya van. A magyar választók pocskondiázására jó pár példa akadt az elmúlt esztendőkben is.

Talán olvasóink is emlékeznek Walter Katalin BKK-vezér esetére, aki gyalázó stílusban nyilatkozott a szolgáltatásokat igénybe vevő utasokról. Szerinte ugyanis 

az utasokat a járatritkítás folyamatába bevonni olyan lett volna, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”.

Walter később felajánlotta a lemondását, de azt Karácsony nem fogadta el. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bangóné és a patkányozás

S ha már pulyka, volt már itt patkány is. Emlékezetes az is, amikor Bangóné Borbély Ildikó 2019 áprilisában több millió embert nevezett patkánynak az ATV műsorában, csak azért, mert azok a nemzeti oldallal szimpatizálnak.

Később Bangóné ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, tovább folytatta, 2019. április 29-én, a botrány tetőpontján, rögzítette a határkerítést lebontani akaró Ujhelyi István által meghirdetett patkánykampányt, és a mellette kiálló videóanyagot, hogy ily módon is demonstrálja, ragaszkodik a Fidesz-szavazókat sértő kijelentéséhez.

A sorban a korábban már agymosottozó Márki-Zay Péter következik. 2021. novemberében nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen arról beszélt, hogy azok a választók, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt, olyanok, mint a sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

2020 augusztusában, a Facebookon megosztott heti videójában pedig arról beszélt, 

hogy a Fideszre a szegény és műveletlen magyarok szavaznak.

Szintén MZP 2021. decemberében az M1 stábjának nyilatkozott. „Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolja, hogy szülői engedély nélkül akar bárki Magyarországon, vagy bárhol a világon óvodás gyerekeknek nemet változtatni?” – mondta azokról, akik joggal aggódnak a gyerekeikért.

Egyszerű, tudatlan vidékiek

Nem sokkal ezután december 6-án a vidéki embereket nemes egyszerűséggel falusi tudatlan embereknek titulálta. A Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában a következőket mondta: „Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy '18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű, tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat”.

Majd így folytatta: 

ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni”.

A baloldal egykori messiása a rezsicsökkentés támogatóit is gyalázta annak idején. Korábban ugyanis közölte: „a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Plusz adalék, hogy a rezsicsökkentésnek Magyar Péter egyik jelöltje is nekiment. Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-jelöltje hasztalannak nevezte az intézkedéseket. Egy 2023-as Facebook-posztjában arról írt,

hogy brüsszeli tisztségviselőként számtalanszor a magyar rezsicsökkentés megszüntetése mellett érvelt. 

Magyar bizalmi embere a következőt írta tavaly:

Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan.”

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony és az egységsugarú fideszesek

A főpolgármester sem maradhat ki a sorból. Karácsony Gergely korábban úgy fogalmazott: „ha egységsugarú fideszes lennék, úgy mondanám, fejezze be a kormány az autós üldözést”. Az eset kapcsán akkor Hollik István, közölte, Karácsony Gergely szerint a fideszes szavazók „egységsugarúak”, 

szerintünk meg Karácsony Gergely alkalmatlan arra, hogy bármit is vezessen, nemhogy Budapestet.

Vona és a nyugdíjasok, akiknek a szájából szennyvíz folyik

Olvasóink is biztosan emlékeznek még Vona Gábor 2017 nyarán tett kijelentésére, amikor is aljas embereknek írta le a nyugdíjasokat, „akiknek a szájából szennyvíz folyik”.

Vagy akár Lengyel László baloldali politológus 2022-es nyilatkozatára: „Az egy furcsa dolog, hogy a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre. Most tekintsünk el attól, hogy krumplit kapnak – különben is a Fideszre szavaznak, mert csak onnan remélnek anyagiakat.

De Bruck Gábor, a SZDSZ volt kampányfőnökének esete is emlékezetes marad, ugyanis 2021-ben krokodilagyúnak nevezte a vidéki Fidesz-szavazókat. Halmai Gábor, volt SZDSZ-es alkotmányjogász pedig megkülönböztetett tudatos (tehát gonosz) Fidesz-szavazókat és tudatlan (tehát szerinte pusztán csak buta, tanulatlan) Fidesz-szavazókat. Gondolatmenete szerint persze valamennyien vonzódnak „a hagyományos kulturális értékekhez, nacionalista és xenofób célokhoz, ódivatú nemi szerepekhez”.

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eFhlsanzláólénv
2024. május 15. 07:22
Viszont ha Bayer szarraolt mindenkit akkor az oké. Erkölcsi fölényről ugattok, de semmivel nem vagytok jobbak.
KBA98
2024. május 14. 18:42
Ha én király lennék, ő már nem élne!
bajai__
2024. május 14. 17:32
Unalmas.
patak_23
2024. május 14. 17:28 Szerkesztve
>>>báttyaelvtárs<<< Te imádod ha sértegetnek, emberi méltóságodban megaláznak!? Viszont ha szerinted nem bűn egymást becsmérelni, akkor tessék: ostyaelvtárs egy agyatlan, sértődött nem balos, hanem még balabb kommunistaivadék akinek ömlik a sz.r a szájából. Fújjj!! Ja, és marad a bűntelen előélet! Több észrevételedre nem is tartunk igényt! Menj haza szépen oda ahova való vagy. Jobb lesz neked, ott nyugi van! Csendes zárt szobák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!