Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Az LMP kimarad a baloldali összefogásból az I. kerületben

2024. május 28. 19:56

Kovács László György szerint a pandémia alatt derült ki, hogyan gyakorolja a hatalmat V. Naszályi Márta.

2024. május 28. 19:56
null

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az Index keddi cikkében azt írja: Kovács László György LMP-s kerületi képviselő a Várnegyednek hétfőn úgy nyilatkozott, hogy 2019-ben az ellenzéki pártoknál összefogáspárti volt a hangulat az önkormányzati választáson, ennek kereteit az I. kerületben V. Naszályi Márta határozta meg. A LMP-s politikus úgy véli, nagy ígéretek hangzottak el a kerület fejlődésével kapcsolatban. Felhívta a figyelmet, hogy a koalíciós megállapodásban szerepelt a közparkok felújítása, a turistabuszok parkolásának megoldása és a műemléki környezetben lévő lakások tulajdonba adása is. Ezekben, a kerület polgárait érintő legfontosabb ügyekben azonban nem történt semmilyen változás 2022-ig – tette hozzá.

Szerinte a pandémia alatt ismerhették meg a koalíciós képviselők, hogyan gyakorolja a hatalmat a polgármester.

Kovács szerint miután V. Naszályi a koalíciós képviselők javaslatait figyelmen kívül hagyta, felhívták a figyelmét a szabálytalan „válságkezelő” kifizetésekre és a felduzzasztott tanácsadói körre, ám a polgármester hiába tett ígéreteket a változtatásra, ezeket soha nem tartotta be.

Viszont aki ellentmondott neki, azt megfenyegette, 

bepanaszolta a képviselőt az adott koalíciós párt elnökénél, ezzel is zsarolva őket. Senkivel szemben sem ismerte a józan kompromisszumot – nyilatkozta Kovács László György.

„Miután 2022 őszén elvesztette a testületben a többségét a polgármester, néhány fontos dologban tudtunk változtatni az önkormányzat döntési gyakorlatában, ezekkel én is egyetértettem. Megszavaztam egyebek mellett a fideszes Gulyás Gergely Kristóf előterjesztését az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítására, valamint a műemléklakások hasznosításával kapcsolatos javaslatokat. Mindezek után érthető, hogy nem kívánok együttműködni a baloldali »összefogással« az I. kerületben” – jegyezte meg a politikus.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. május 28. 22:08
Az LMP-s polgártársak jobban járnak ha jobboldalra szavaznak. Ha Gyurcsány marad az LMP nem is létezne gondja lett volna rá.
letsgobrandon-2
2024. május 28. 20:33
szétfogás van moslékoknál:D
nempolitizalok-0
2024. május 28. 20:19
Kemény, mik fognak kiderülni, ha kipukkad a nő. Szép kis szemétdomb fog napvilágra kerülni.
OneiroNauta
2024. május 28. 20:08
Mi az az LMP?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!