Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Az európai parlamenti kampányban is érdemes tisztelni a tényeket, még a francia elnöknek is” – Gulyás Gergely visszavágott Macronnak

2024. május 28. 20:42

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarországnak még Brüsszelből is pecsétje van arról, hogy az igazságszolgáltatása teljesen független.

2024. május 28. 20:42
null

Nyitókép: saját montázs: Hans Lucas, AFP / Földházi Árpád, Mandiner

Magyarországnak még Brüsszelből is pecsétje van arról, hogy az igazságszolgáltatása teljesen független, 

ezt a tényt a francia elnöknek is tiszteletben kell tartania” 

– szögezte le Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek, reagálva Emmanuel Macron hétfői, Drezdában tartott beszédére.

Mint ismert: a francia elnök a minap arról értekezett, hogy vannak, akik azt mondják, akarják a pénzt Európától, de az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlenségét, a kultúra változatosságát és az egyetemek autonómiáját viszont nem.

Ez a tendencia nem tendencia, hanem valóság Magyarországon. Ez volt a valóság Lengyelországban is a csodálatos választásokig” – fogalmazott beszédében Macron.

Érdemes tisztelni a tényeket

Az európai parlamenti kampányban is érdemes tisztelni a tényeket, még a francia elnöknek is” 

– kommentálta a francia elnök szavait a Gulyás, hangsúlyozva, hogy „Magyarországnak még Brüsszelből is pecsétje van arról”, hogy az igazságszolgáltatása teljesen független. Hozzátette: ennek köszönhetően szabadították fel a Magyarországnak járó uniós költségvetési források nagy részét.

A francia elnöktől is azt várjuk, hogy ezeket a tényeket az európai parlamenti választási kampány utolsó szakaszában is tartsa tiszteletben, 

és ne tegyen vitássá olyan kérdéseket, amelyeket még a brüsszeli bizottság is egyértelművé tett” 

– szögezte le Gulyás Gergely.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geezer
2024. május 29. 11:30
"Ez volt a valóság Lengyelországban is a csodálatos választásokig". Utána egy csapásra hirtelen minden megoldódott, a bíróságok függetlenek lettek, csupán a választásoktól, csoda történt! Ebben az értelemben aztán tényleg "csodálatosak" voltak azok a választások. Gyökér még leplezni sem tudja a kettős mércéjét.
Teréz A Piréz
2024. május 29. 09:25
Ne finomkodjunk már ennyire, mondja ki, hogy hazudik, és követeljen bocsánatkérést. Ez a nyünnyögés nem ér semmit.
Pelso j.
2024. május 29. 09:13
gergő, a hazug, mocskos kampányotok mellett te emlegetsz tényeket?:)
kir2vik
2024. május 29. 08:27
Macron egy globalista féreg. Ráadásul próbálja a Merkel után tetszhalott Németországot, az örök ellenséget lenyomni. Tulajdonképpen riasztó, hogy képes személyeskedni egy olyan kicsi, hatalom nélküli országgal, mint mi. Valahogy az ősidők óta szálka vagyunk a nyugati európai szemben. Én büszke vagyok erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!