Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A valódi szélsőségesek baloldaliak

2024. május 23. 06:42

Aki ma a szélsőjobboldaltól félti Európát, annak fogalma sincs a valóságról.

2024. május 23. 06:42
Right-Wing Demonstrators And Counter Protesters Gather In Berlin
Borbély Zsolt Attila
Borbély Zsolt Attila

Nyitókép: Sean Gallup/Getty Images

„Szekularizált világunkban az ideológia valláspótlék. Egyes ideológiák, mint a liberalizmus, a kommunizmus, illetve ezek leágazásai – beleértve a liberalizmus vadhajtását, a woke-őrületet –, az iszlámhoz hasonlóan egyfajta hamis erkölcsi felsőbbrendűség-tudatot is adnak híveiknek. Nem véletlen, hogy ezek mind baloldali eszmerendszerek. Igen, a liberalizmus is eszmei szempontból baloldali: egyházellenesség, nemzetellenesség és hagyományellenesség jellemzi.

Nem állom meg, hogy ide ne szúrjam, hogy a woke-jelenségkörnek akadnak mulatságos megnyilvánulásai is. Amikor Nádas Péter azért nem kap meg egy rangos díjat, mert fehér férfi, akkor vélhetően a hazai ballib elit tagjainak agyában is megszólalhat egy aprócska vészcsengő. De már késő.

A liberalizmus Frankenstein doktorának szörnyetege életre kelt és ész nélkül pusztít. Olvasni olyat is az ehhez hasonló esetek kapcsán, hogy a woke »fordított rasszizmus«. Nem az. A woke »egyenes«, vagy ha úgy tetszik »nettó« rasszizmus. Mert nemcsak az rasszizmus, ha valakit diszkrimináció ér a fehértől eltérő bőrszíne miatt, hanem az is, ha azért éri hátrány, mert fehér.

Visszatérve a jobb- és baloldali szélsőségekre: amikor Fónay Jenő, a Politikai Foglyok Országos Szövetségének alapítója úgy fogalmazott, hogy aki negyven év kommunizmus után a fasizmust próbálja elítélni, az egy gyalázatos alávaló bolsevista bérenc, országos hajtóvadászat indult ellene, pedig a lényeget illetően igaza volt. 

Fasisztaveszély nem volt sem akkor és nincs ma sem. Fasisztázás és szélsőségesezés viszont volt, van és még lesz is jó ideig. Aki ma, 2024-ben a jobboldali szélsőségektől félti Európát, annak vagy fogalma sincs a valóságról, vagy a globalista-woke hatalmi amalgám »gyalázatos, alávaló bérence«.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:17
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­k­­e­­l­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­­u­n­­c­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
karakter-2
2024. május 23. 21:19
Én még életemben nem beszéltem olyan emberrel, aki valamiféle magyar felsőbbrendűségben hitt volna. Ezzel ellentétben nagyon sok zavart, egyébként jó szándékú, de teljesen agymosott balos emberrel beszéltem, aki náciveszélyt vizionált. A balliberalizmus egy elmezavar típus. A balliberális vezetők pedig szociopaták.
tolmacs-0
2024. május 23. 17:05
a "szélsőjobb" azért "veszélyes", mert kimondja az igazságot, mindenki más csak maszatol, meg kompromisszumot köt, meg "realista", meg "mérsékelt", stb...
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. május 23. 12:49
"Aki ma a szélsőjobboldaltól félti Európát, annak fogalma sincs a valóságról" Például a fasszopó Bayer, aki folyton a balosokat és az antifasisztákat nácizza..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!