Fogy a levegő Karácsony Gergely körül: Budai Gyula szerint a főpolgármesternek végre már mondania kéne valamit

2024. április 22. 14:13

A fideszes politikus emlékeztetett: a Lánchíd-ügyben egy hete tett büntetőfeljelentést.

2024. április 22. 14:13

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

A fideszes Budai Gyula szerint Karácsony Gergely főpolgármesternek reagálnia kellene a Lánchíd felújításával kapcsolatos ügyre.

A kormánypárti politikus a Facebookra hétfőn feltöltött videóban arról beszélt: egy, a részére megküldött levél információi szerint a „Lánchíd-felújítási botrány főszereplője”,

Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontban található biztonsági céghez, az Árgus Security-hez „járt elszámolni”,

az így átadott készpénz pedig „közvetítők útján jutott el a Városházára”.

Ezt is ajánljuk a témában

Budai Gyula elmondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése megállapította, hogy

az A-híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt Vig Mór cégének, amit ő tovább utalt a magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára, és 900 millió forintot készpénzben vett fel.

Hozzátette: a Kehi jelentése szerint egy másik ügyvéd, Hegedűs Dániel letéti számlájára is utaltak 500 millió forintot, amit szintén készpénzben vettek fel. Budai Gyula szerint ez juthatott el a Városházára közvetítők útján. A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Árgus Security Kft. tulajdonosa Apáthy Zoltán, a Lánchíd felújítását végző A-híd Zrt. tulajdonosának a fia.

Emlékeztetett: az ügyben egy hete büntetőfeljelentést tett hivatali vesztegetés miatt, azonban azóta sem az Árgus Security, sem az A-híd Zrt., sem Karácsony Gergely nem reagált az ügyre, „Főpolgármester úr, most valamit mondani kéne”! – fogalmazott.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugovics tibusz
2024. április 23. 19:29 Szerkesztve
Majd azt mondja hogy leszarja hogy ki mit mond a pénzről, nincs itt semmi látnivaló.
Tommaso
2024. április 22. 20:15
ez a Budai Vár a válaszra. Hát csak hadd várjon.
Tommaso
2024. április 22. 20:14
az 1000 feljelentéséből 1000-et bukó Budai Gyulának papirja van arról, hogy Ő 1 ALJAS RÁGALMAZÓ. Miért is kellene válaszolni neki? Majd a biróságon, ha addig jutna az ügy. De nem fog.
II.baljoska61
2024. április 22. 16:25
A kutyát nem érdekli Budai hazudozása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!