Somkuti Bálint: Már zajlik a harmadik világháború (VIDEÓ)

2024. április 13. 18:14

A biztonságpolitikai szakértő szerint azonban egy hagyományos értelemben vett „nagy háború” kirobbanásának kicsi az esélye.

2024. április 13. 18:14

Nyitókép: MTI/EPA/Jakiv Liasenko

„Úgy gondolom, hogy a harmadik világháború már zajlik, de mivel már atomfegyverei vannak szinte mindenkinek, ez nem lesz egy olyan háború, mint amilyet sokan vizionálnak” – fogalmazott a Tranzit által szervezett beszélgetésen Somkuti Bálint. A hadtörténész szerint már nem engedheti meg magának senki azt, hogy „Ukrajna megismétlődjön”.

Még egyszer ennyi pénzt a Nyugat egy háborúba nem tud ölni, még lehet, hogy a sajátjába sem tudna”

– fejtette ki Somkuti, majd arról beszélt: lehet, hogy valaki a végén mégiscsak bevet egy nukleáris töltetet valahol, aminek beláthatatlan következményei lesznek, de ahogy fogalmazott,

én egy hagyományos nagy háborútól nem félek.” 

A biztonságpolitikai szakértő úgy látja: ahogy Kína sem fog partra szállni Tajvanon, úgy Oroszország sem fog tovább menni Európa felé amíg áll a NATO, mert az utóbbi többszörös fölényben van. „Innentől kezdve egy hagyományos nagy konfliktusnak kicsi az esélye, a sok pici konfliktus viszont – amelyeket szőnyeg alá söpörtek az elmúlt 40-50 évben – a felszínre fognak jönni. Lesz háborús formája egy-kettőnek, de az nem egy hagyományos értelemben vett világháború lesz” – fejtegette a szakértő.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg: 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­­á­n­y­o­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
orokkuruc-2
2024. április 14. 03:10
Az kiprovokált Iráni válaszcsapás annyira analóg az Orosz-Ukrán konfliktussal, hogy szinte ordít. Ami érthetetlen: Az USÁnak miért érdeke, hogy aprózódjanak az erői, így már biztos ugrik Ukrajna. (Bidé mit szól ahhoz hogy veszélyben a családi földek? Vagy ők a Dnyepertól nyugatra vettek..?)
figyelő4322
2024. április 14. 00:35
ÉN őszintén remélem, hogy Somkuti úr téved a helyzetfelmérésével! Különösen Magyarország (és a térség) részére ez semmi jót nem hozna... Abban viszont remélem igaza lesz: bármi is történjen, nem lesz olyan marha, aki/ ami nukleáris fegyvert vetne be egy konfliktusban...
Tommaso
2024. április 14. 00:32
Azért írom le ennyiszer, mert Ismétlés a tudás anyja, hátha egyszer victory is rájön, mi az igazság azzal szemben, amit eddig hitt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!