Sérült gólyából akart ebédet főzni egy szabolcsi páros (videó)

2024. április 11. 22:28

Az állatot végül a rendőrök mentették meg.

2024. április 11. 22:28

Nyitókép: Suri, a vassurányi gólya Facebook-oldala

„Lehet, lesz belőle egy húsleves” – ezt mondta az a férfi, aki társával együtt akart ellopni egy sérült gólyát Nyírlúgoson. Mint később kiderült, az állatot megrázta az áram, ezért nem tudott elrepülni. Szerencsére egy járókelő felfigyelt a páros tervére és kérdőre vonta őket, illetve felvételt készített róluk, amelyet a Tényeknek juttatott el. A felvételen jól hallani, ahogy a másik férfi vitatkozik az elkövetőkkel, így próbálva megvédeni a röpképtelen madarat.

„Ez egy védett állat!” – jelentette ki a szemtanú a gólyatolvajoknak, akik felháborodtak azon, hogy a férfi videót készített arról, amit a pórul járt madárral terveztek. A felvétel készítője először felszólította a gólyatolvajokat, hogy hagyják békén az állatot, különben kihívja a rendőröket. A párost ez nem zavarta, egyikük így reagált: „Hívjad nyugodtan a rendőrséget, hívd légy szíves a rendőröket!”

A felvétel készítője így is tett, és az egyenruhások hamar a helyszínre értek. A rendőrök végül a Debreceni Madármentő Állomásra szállították az állatot, ahol kiderült, hogy a tojó nem szenvedett nagy károsodást, hamar felépül majd, és így lesz esélye arra is, hogy a kicsinyeivel lehessen.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. április 13. 12:51 Szerkesztve
A dögkútba azért öntenek gázolajat, hogy aki kiveszi onnan, legyen neki egy kis mellékíze. Egyébként a gólya Michelin csillagos osztrigát és békacombot eszik.
KBA98
2024. április 12. 16:35
Igen primitív emberek gondolhatnak ilyen baromságot! Egyrészt a gólya védett állat, másrészt ehetetlen a húsa!
Box Hill
2024. április 12. 11:14
Szabolcsi párosból főzzünk ebédet a gólyáknak.
Mandiner444hu
2024. április 12. 10:11
600 éve integrálhatatlanok. Senki nem hívta hazánkba őket. Mérhetetlen anyagi és mentális terhet rónak a magyarok, Magyarország vállára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!