Rétvári Bence: Tovább szigorítjuk a gyermekvédelmi intézkedéseket

2024. április 11. 22:20

Idén már 444 új büntetőeljárás kezdődött gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.

2024. április 11. 22:20
null

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Rétvári Bence bejelentette, hogy hamarosan az Országgyűlés elé kerül egy újabb szigorításról szóló törvényjavaslat a gyermekvédelmi törvény terén, amely még tovább növeli a gyermekek biztonságát a pedofilokkal szemben – írta meg a Hír Tv. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az erőteljesebb hatósági fellépésnek köszönhetően egyre emelkedik a pedofil bűncselekmények miatt indított nyomozások száma Magyarországon. 

Idén már 444 új büntetőeljárás kezdődött gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt, összesen pedig 1035 nyomozást folytatnak hasonló ügyekben a rendőrség.

A legtöbb vizsgálat gyermekpornográfiával kapcsolatos, de jelentős arányban szerepelnek a szexuális kényszerítés, szexuális erőszak és visszaélés, valamint a gyermekprostitúció ügyei is. Az államtitkár kiemelte, hogy a bűncselekmények nagy része otthoni környezethez köthető, de előfordulnak az intézetekben és az iskolákban is. 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 29. 13:02
Sajnos még mindig túl sok, a rezsim hamis propagandája által megvezetett magyar ember támogatja ezt a tolvaj, népnyúzó, hazaáruló, ruszkiseggnyaló, pedofilmentő Orbán-rezsimet. Még midig túl sok köztük a kommunista kiscica, de már egyre többnek lassan kinyilik a szeme. ( a vaksin szülelett komcsi cicákról szóló ismert adoma után szabadon...)
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­­l­­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­­á­r­­n­­a­k­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 27. 23:09
Az ALJAS FIDESZ megint csapdát állit. HA nem szavazzák meg a selejtes törvényüket akkor azzal rágalmazzák őket, hogy nem viselik szivükön a gyermekek sorsát. HA megszavazzák és nem működik, akkor azt üvöltik majd, hogy TI IS megszavaztátok.
Szerintem
2024. április 12. 05:09
Helyes! Bűncselekménnyé kell nyilvánítani azt is, ha bárki az óvodai, iskolai transzbuzi nyomulást követeli a gyerekekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!