Rendőrnek adták ki magukat, így raboltak pénzt és drogot Budapesten

2024. április 22. 08:43

Tiszta Amerika...

2024. április 22. 08:43

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt. A KR NNI azt közölte hétfőn a police.hu oldalon, hogy a gyanú szerint 

a három férfi üzleti találkozót beszélt meg a sértettekkel azért, hogy tőlük kábítószert raboljon.

A találka 2022. december 11-én este volt Gödöllőn, ahol a három elfogott férfi és eddig ismeretlen társaik rendőri akciót színleltek, a gépkocsijukon megkülönböztető fényjelzést használtak, és arcukat kámzsával elfedve,

 „Rendőrség!” felszólítással kiszállásra kényszerítették a sértetteket a gépkocsijukból, majd a földre fektetve bántalmazták őket.

Ezután megbilincselték a sértetteket, átkutatták a ruházatukat, valamint a gépkocsijukat, majd 600 ezer forintot és feltehetően kábítószernek minősülő anyagot zsákmányoltak. Az akció után a földön fekvő, megbilincselt sértetteket hátrahagyva távoztak.

 A nyomozók azonosították a bűnözői csoport három tagját, akiket összehangolt akció keretében április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el.

A több helyszínen végrehajtott kutatás során a nyomozók nagy összegű pénz és úgynevezett „klónozott” bankkártyamásolatok mellett számítástechnikai és elektronikai eszközöket, egy gumilövedékes fegyvert, amfetamin előállításához szükséges eszközöket és vegyszereket, valamint több tő marihuánát, illetve a termesztéséhez szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság április 18-án elrendelte a letartóztatásukat – áll a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:52
🍓 ️ ­I­g­­a­­z­­­i n­­­i­m­­­f­­o­­­m­­á­n­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Patika
2024. április 22. 22:56
Ezek szerint ennyire súlyos pénzek vannak a hazai drogdömpingben. Pintér uram ébresztő fel! Munka van.
kambala2
2024. április 22. 09:30 Szerkesztve
hiányolom a Magyar Péter szálat . Esetleg bele lehetne írni , hogy Ő volt az értelmi szerző , és Gyurcsány-nak akarták adni a kábszert.
chief Bromden
2024. április 22. 09:04
Ez sem kerül be a tökéletes bűntények sorába. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!