Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi a Fidesz

2024. április 02. 17:08

A Fidesz-KDNP felszólította a XVIII. kerület DK-s polgármesterét, hogy hívja vissza a Koppenhágában tanuló és érdemi munkát nem végző bizottsági tagot.

2024. április 02. 17:08
null

Nyitókép: BP18 Facebook-oldala

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi a XVIII. kerületben a Mandiner által megírt Koppenhága-ügy miatt – jelentette be Papp Tibor, a kormánypárti frakció szóvivője.

A történet röviden:

a lapunk által megszerzett dokumentumok alapján az üléseken nem jelenik meg, ám az Egészségügyi és Szociális Bizottság külsős tagjaként szép kis bevétele származik a XVIII. kerületi LMP-elnök lányának.

Vagányi Eszter Koppenhágában tanul, a bizottság külsős tagjaként pedig a minimálbér 50 százalékának megfelelő tiszteletdíj jár neki, tehát június óta százezreket kapott.

Papp Tibor szerint Gyurcsány Ferenc polgármestere, Szaniszló Sándor a kerületi adófizetők pénzéből támogatja politikai kitartottjait, és arra szólította fel a DK-s városvezetőt, hogy hívja vissza az érdemi munkát nem végző bizottsági tagot.

A szóvivő a Magyar Nemzetnek felidézte, egy hangfelvétel is azt bizonyítja, hogy Szaniszló Sándor ezzel a módszerrel vásárol támogatást magának. Az egyik ülésen a polgármester nehezményezte, hogy LMP-s képviselőtársa nem úgy szavazott, ahogyan elvárta volna tőle, hozzátéve, hogy a munkájáért koalíciós képviselőhöz méltó fizetésben részesül. A Fideszre utalva azt is megjegyezte: „Az ellenzékiek pedig azért ellenzékiek, mert úgy szavaznak, ahogy akarnak”.

A Koppenhága-üggyel pedig van összefüggés, hiszen információink szerint Vagányi Eszter édesapja, a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság külsős tagja,

Vagányi Ferenc helyi LMP-elnökként most azért lobbizik, hogy pártja Szaniszló Sándort támogassa a következő választáson,

 annak ellenére, hogy az LMP országos elnöksége már döntött párttársuk, Banga Zoltán mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2024. április 02. 20:15
Ez egy tipikus dolog volt amúgy ballib oldalon a maszopos érában, hogy pár jö ösztöndíjért a gyerekeiknek a lelküket is eladták, nemhogy a stratégiai infrajogokat...
P_F_Juli
2024. április 02. 18:06
MANDINER! a XVIII. kerület Ez hányadik kerület akart lenni?
atti64
2024. április 02. 17:44
BALOLDAL =SZAROLDAL=SZAREMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
masikhozzaszolo
2024. április 02. 17:42
Van erre más mód. Bursa Hungaria. Az Önk. adhatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!