Politikai egység és intellektuális erő

2024. április 25. 00:04

A CPAC kiváló alkalom a személyes kapcsolatok továbbépítésére.

2024. április 25. 00:04
Szilvay Gergely

Amikor lapunk megjelenik, azon a reggelen elstartol az idei CPAC az Alapjogokért Központ társszervezésében. A rendezvény harmadszorra jön Budapestre.

A baloldalnak sok évtizedes előnye van a nemzetközi szerveződésben: eleve nemzetközi szinten gondolkodik, sokan azt éneklik, hogy „nemzetközivé lesz holnapra a világ”, s tesznek is ezért. A konzervatívok nem akarnak túlságosan nemzetközi világot, de a realitásokat el kell fogadniuk. A túlságos nemzetköziesítést – például az EU-s föderalizálást, a meg nem választott ngó-k ENSZ-en keresztüli nyomulását – nemzetközi összefogással lehet megakadályozni.

Az is látszik, hogy a jobboldal ott nem töredezett szét, ahol egyrészt a sok évtizedes középjobb pártok nem mentek balra, másrészt a választási rendszer nem teljesen arányos. Szép elv persze az arányosság, csak épp könnyen ellentétbe kerül egy másik fontos alapelvvel, a kormányozhatósággal.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 25. 05:57
Olyan ez amikor hiűányzik a szilva a gombócból, vagíy amikor a hülyék összeülnek azon vitatkozni, hogy ki az okosabb. Vagy a diplomás parasztlegény azért áll politikusnak, hogy hízódisznó tartást önelllátással megspórolja. (hát akkor dübörgjön az a helybentopogás. igaz kancsika?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!