Miközben Karácsony továbbra is tagad a hídpénzbotrány kapcsán, a DK-s Déri Tibor lehülyézte az M1 és a Magyar Nemzet stábját

2024. április 14. 17:04

A mai napig érthetetlen Karácsonyék hídpénzekkel kapcsolatos manővere.

2024. április 14. 17:04
Protestors Gather In Budapest On The Second Anniversary Of The Russian Invasion Of Ukraine

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

A főváros baloldali városvezetése továbbra is figyelmen kívül hagyja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapításait, miszerint a főpolgármesterhez közel álló Vig Mór cégéhez több mint másfél milliárd forint érkezett a Lánchíd-tender kivitelezőjétől. Egyelőre a hallgatás és a tagadás az egyetlen reakció az ügy kapcsán a városvezetés részéről. A tanácstalanság miatt pedig egyre nagyobb lehet a feszültség az ügy körül  – írta meg a Magyar Nemzet.

„Hülyék!” felkiáltással hagyta ott a Magyar Nemzet és az M1 munkatársait Déri Tibor. A Momentumból a DK-ba átigazoló újpesti polgármester azután kelt ki magából, hogy a sajtó a hídpénzbotránnyal kapcsolatban kérdezte őt. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) közben megállapította, hogy a Lánchíd felújítását elnyerő A-Híd Zrt. akkor utalt először a Sunstrike Hungary Kft.-nek, amikor már tudni lehetett, hogy ő fogja megnyerni a közbeszerzést.

A mai napig érthetetlen Karácsonyék manővere

Mint ismeretes, a Lánchíd felújítását eredetileg Tarlós István, korábbi főpolgármester kezdeményezte. A tervek már készen álltak, ám Karácsony Gergelyék váratlanul új pályázatot hirdettek meg, amelynek eredményeként 

az összköltség ötmilliárddal emelkedett, miközben  csökkentett műszaki tartalommal történt meg a beruházás.

Végül az A-Híd Zrt. nyerte a pályázatot, és több mint másfél milliárd forintot utaltak át több részletben a Vig Mór-féle Sunstrike Hungary Kft-hez, amit aztán készpénzben vettek fel. A baloldal azóta sem adott értelmes magyarázatot a gyanús ügyletre.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes szerint az ügyet a magyar államnak kell kivizsgálnia, mivel az állammal is szerződésben áll a kivitelező cég. Azonban a KEHI azt állapította meg, hogy miután a tender pályázatai beérkeztek, a főváros előtt már világos volt, hogy kik adtak be pályázatot. 

Ezt követően, néhány héten belül már meg is megtörtént az első részlet eljuttatása Vig Mór cégéhez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2024. április 15. 04:01
Egyre szánalmasabb, ahogy erőlködtök...
FeketeFehér
2024. április 15. 00:59
"miszerint a főpolgármesterhez közel álló Vig Mór" Elgurult a gyógyszer. :)))
atti64
2024. április 14. 20:17
CSUPA SZAREMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!! SÖT IPARI HULLADÉKOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kissb56
2024. április 14. 19:24
A másfél milliárdos sikkasztásban a moslék két ügyvédje letartóztatásban van. Vádalkut kell nekik ajánlani, hogy elkezdjenek dalolni. Szegény karácsony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!