Lakógyűlésen döntenek Baló György emléktáblájának sorsáról

2024. április 12. 20:44

Van aki ellenzi, hogy felhelyezzék a társasház falára.

2024. április 12. 20:44
null

Nyitókép: Czimbal Gyula/MTI

Baló György halálának ötödik évfordulójára, március 18-ra készült emléktáblát az egykori lakóhelynek számító társasház falára egyelőre nem sikerült felhelyezni, lakógyűlésen döntenek majd a tábla sorsáról. Az ünnepélyes avatást a II. kerületi önkormányzat szervezte, ám az utolsó pillanatban kénytelen voltak lemondani, ugyanis a ház egyik lakója megtorpedózta a kezdeményezést – írta meg a Blikk. Az önkormányzat képviselője a lapnak azt nyilatkozta, hogy próbálják meggyőzni a tiltakozó személyt, de ha nem sikerül, keresnek egy másik helyszínt.

 A lakók május végéig tartanak egy közgyűlést: ha ott a többség igennel szavaz, az önkormányzat újra megkezdi az avató szervezését. Ellenkező esetben keresünk egy másik helyszínt, hiszen a tábla már kész, és mindenképpen szeretnénk valahová kihelyezni”.

– mondta Gyülvészi András, a budai önkormányzat közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója. 

A többség nagyon örülne neki, ha emléket állítanának itt Baló Györgynek, hiszen mindenkivel jóban volt, kedveltük őt, és mégiscsak egy tévés legenda”

– mondta a Blikknek az egyik szomszéd. Hozzátette, hogy ugyanakkor megérti, hogy az önkormányzat nem akarja addig kitenni a táblát, amíg van ellenvetés. „Senki nem akarna egy esetleges botrányt az átadón, netán, hogy a táblát később megrongálják, avagy eltüntessék. Mi próbáljuk jobb belátásra bírni az egyetlen ellenkező szomszédot, de eddig hajthatatlan, így elképzelhető, hogy a közgyűlésen is nemmel voksol majd. Bár úgy tudom, ha a többi lakó megszavazza, nem tud mit tenni...” – fogalmazott a szomszéd.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­n­y­o­k­­ ­­v­á­r­­­n­­­a­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
szendreila-0
2024. április 20. 19:30
Már az ókor óta írott, vagy íratlan törvény, hogy szobor, vagy emléktábla legalább húsz év elteltével állítható. Az iménti példa is mutatja miért. Néhány év kevés egy személy életművének a letisztult értékeléséhez, húsz év már helyére teszi az életművet. Az ókorban csak isten, vagy félisten kaphatott szobrot. Az olimpiai bajnok félistennek számított, mint ma. Napjainkban a zenei,vagy film sztár is ilyen,de a politikus még ha életében istenítik is, legtöbbször halála után igen rövid időn belül a szemétdombra kerül.
cutcopy
2024. április 16. 20:24
Morvai Krisztina szervezte..?
Hyazinth
2024. április 12. 23:04
Legyen emléktáblája, én azt mondom, de az igazságot kell rávésni. Kommunisták kiszolgálója stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!