Kifakadt az ENSZ-vezető, a legrosszabbtól félti az ukrán népet

2024. április 12. 14:26

A szervezet főtitkárhelyettese szerint az orosz támadások „napi szintű pusztításai” miatt egyre több a civil áldozat.

2024. április 12. 14:26

A nyitókép illusztráció. Fotó: PAVLO PALAMARCHUK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Miroslav Jenča ENSZ-főtitkárhelyettes április 11-én kijelentette, hogy az ukrajnai háború eszkalálódása „közvetlen veszélyt jelent a regionális stabilitásra és a nemzetközi biztonságra, illetve egzisztenciális fenyegetést jelent Ukrajna népe számára” – számolt be a holosameryky.com. Jenča emlékeztetett arra, hogy az ENSZ Alapokmányának és a nemzetközi jognak a durva megsértésével indított orosz invázió Ukrajnában 

továbbra is nagy károkat okoz az ukrán népnek.

Az ukrán városok elleni orosz támadások pedig az elmúlt hónap során „napi szintű pusztítássá” váltak, beleértve az ukrán energetikai infrastruktúra intenzív és szisztematikus célba vételét. „Megdöbbentő számunkra, hogy e kegyetlen támadások következtében egyre több a civil áldozat” – mondta Jenca, aki a márciusi halálos áldozatok számát legalább 126 civilre és 478 sebesültre teszi, ami „20 százalékos növekedés az előző hónaphoz képest”.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. április 13. 15:16
Üzenjük ennek a Jenča nevű amerikai csicskának, hogy az ENSZ Alapokmányának és a nemzetközi jognak a durva megsértésével, 2014-ben indított hohol invázió Ukrajnában továbbra is nagy károkat okoz az ukrán és orosz népnek.
templar62
2024. április 12. 17:42
Álszent , usacsicska .
goldie-2
2024. április 12. 17:10
Talán, ha eszük is lenne, már régen abbamaradt volna.
EX_Terminator
2024. április 12. 16:48
AZÉRT MERT TI KORCS KUTYÁK EBBE BELE MERÉSZELTETEK POFÁZNI ÉS AVATKOZNI AZT MERÉSZELITEK KÉPZELNI HOGY EZEKET MI KÖTELESEK VAGYUNK MEGTŰRNI ÉS EBBEN RÉSZT VENNI, HIDEG VÉRREL MEG FOGLAK BENNETEKET ÖLNI. TAKARODJATOK AZ ÖSSZES SZARSÁGAITOKKAL TI SENKIHÁZI FÉRGEK VAGY MEGÖLLEK BENENTEKET.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!