Ezt mondja a szakértő a medvetámadásokról (VIDEÓ)

2024. április 02. 09:25

A medve nem támad emberre, legfeljebb védekezik.

2024. április 02. 09:25

Nyitókép: Sergen Sezgin/Getty Images

Ahogy azt tegnap a Mandiner is megírta, Szlovákiában szinte mindennapossá váltak a medvetámadások, olyannyira, hogy március közepén halálos baleset is történt az egyik támadás következtében. Az Erdélyi túrák és Medveles szakértője a Tiktokon beszélt arról, hogy a medvék nem támadnak indokolatlanul emberre. A videóban elhangzik többek között, hogy a 

medvének nincs miért az emberre támadjon, legfeljebb védekezik, de hát ahhoz valaminek előtte történnie kell.”

A szakértő szerint a támadások után az nem hangzik el a sajtóban és a kórházban sem, hogy az áldozat mit tett azért, hogy áldozattá váljon:

Mindig onnan kezdődik a történet, hogy a medve visszaütött, csak ők nem úgy adják elő, hogy visszaütött, hanem a medve ütött” 

 – mondta.

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. április 02. 16:38
és mégis minek kell ennyi medve?
Bi Tang Tomee
2024. április 02. 13:24
Még azelőtt kell fellépni a nagyragadozók hazai megjelenése ellen, mielőtt elszaporodnának Magyarországon. Utána már baszhatjuk… se elfutni nem tudunk, se lelőni öket (önvédelmi fegyver nélkül)
svejk recidivus
2024. április 02. 11:50
Az Államokban lecsukják,ha egy turista medvét etet. A beetetős medvelest üzemeltetőkre meg ráhegesztenék a vasajtót.
Halder_1899
2024. április 02. 11:22
Szakértő gyerekeit elküldöm olyan területre kirándulni, mely kijelölt hivatalos ismert útvonal, de ahol MÁR sajnos medvék lehetnek, aztán lesz ami lesz. Utána magyarázza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!