Európa válaszút előtt: háború, migráció és gender

2024. április 25. 00:05

Minden eddiginél nagyobb szükségünk van egy új Európai Parlamentre.

2024. április 25. 00:05
Lajkó Fanni

Miközben Európa kulcsfontosságú európai parlamenti választásra készül, a politikai tájkép tele van olyan sürgető kihívásokkal, amelyek figyelmet és határozott fellépést igényelnek. Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a kormánypártok EP-választási kampányának nyitórendezvényén tartott beszédében kijózanítóan értékelte Európa helyzetét, kiemelve három kulcsfontosságú kérdést: a háborút, a migrációt és a gendert.

Az előző hetekben az Európai Unió és a NATO riasztó lépéseket tett az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusban való katonai szerepvállalás irányába, és ezzel olyan veszélyes eszkaláció felé vették az irányt, amely katasztrofális következményekkel járhat a régióra és azon túl is. Ami államközi háborúként kezdődött, az mára egy globális konfliktus potenciális gyújtópontjává változott, és a tét minden eddiginél nagyobb.

Az orosz–ukrán háborúhoz való EU-s hozzáállás pályája drámai változáson ment keresztül. Kezdetben az EU válasza gazdasági szankciók és humanitárius segítségnyújtás volt, s elítélte Oroszország agresszióját, és diplomáciai megoldásokat követelt. Idővel azonban a külső nyomás és a belső dinamika hatására Brüsszel fokozatosan a militarizáltabb álláspont felé mozdult el. Több milliárd eurós segélycsomagokat hagytak jóvá az ukrán fegyveres erők megerősítésére. A kezdetben szerénynek tűnő segítség hamarosan jelentős katonai támogatássá alakult át, amely fegyvert és lőszert is tartalmazott. A katonai felszerelések Ukrajnába szállításának gondolata, amely egykor vitatottnak számított, uniós körökben egyre elfogadottabbá vált. A vezetők úgy beszéltek az orosz agresszióval való szembeszállásról, mintha a saját háborújukat vívnák. A legaggasztóbb fejlemény a közvetlen katonai beavatkozás lehetősége, és a viták középpontjában a nyugati csapatok bevetése áll.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­y­­o­­k­­ ­­v­­á­­­r­­­n­a­­k­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 25. 17:07
Ha a geci nemzetáruló ORBÁN nem lopja el az EU-s pénzeket , nem támogatja a háborúkirobbantó, hazénkra veszélyes ruszkikat és nem veri szét a magyarországi jogállamot, akkor... DE SAJNOS a történelemben NINCS HA.
alexandrosz-2
2024. április 25. 11:12
A vétótlan köpcös cigány geci is több háborút akar, no meg a zsideszes patkányok is. Ennek érdekében a vétótlan köpcös geci csicska biztosított a magyarpusztitó ukrán geci haverjainak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, - 13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáival), - soktucat szankciohosszabbítást, 6 havonta - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést, kiképzés. Ráadásként a magyargyűlölö aljas bandából naponta tizezreket "menekültekként" pénzel, etet. Megszavazott mindent. Is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. A zsideszesek kétszínű aljassága a komisszár haverjaikkal csak a ráadás az eddigiekre! Sosem azt kell figyelni amit a zsideszes patkányok hazudoznak, hanem azt, amit tesznek! Sose szavazz ilyen aljas hazug gecikre!
tapir32
2024. április 25. 02:13
NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!