Bezárják a Déli pályaudvart – mutatjuk, mikor és meddig

2024. április 03. 18:24

A korlátozás miatt szünetel majd a vonatforgalom az állomáson.

2024. április 03. 18:24
null

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek. A korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom az állomáson – derült ki a Mávinform oldalán. 

A vonatok nagyrésze a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé. A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri 

– áll a közleményben.

Mint írják: a Déli pályaudvaron végzett munka során a megszokottnál erősebb zajhatásra kell készülniük a környéken lakóknak a Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Mészáros utca – Győző utca által határolt területen.

A teljes lezárás ideje alatt síncseréket, váltóalkatrészek cseréjét, az ágyazatban 280 tonnányi zúzottkő pótlását, valamint a felsővezeték és a biztosítóberendezés karbantartását végzik el, egy 200 méteres szakaszon új betonaljakat építenek be. 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­­­g­ö­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­­­ ­­v­á­­r­n­­­a­­k­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Obsitos Technikus
2024. április 04. 10:12
A Mészáros út - Győri út közötti ipari részét rég meg kellett volna szüntetni, és valahová a Kőérberekre, vagy még kijjebb az M1-M7 elágazás és a Budaörsi csomópont között a Malomdűlő táján építeni egy nagy karbantartó, takarító rendezőpályaudvart. A Délibe bőven elég lenne egy négy-hatvágányos fejpályaudvar, ha már nincs pénz a nagyvasúti alagútra Kelenföld és a Nyugati közé. Utóbbi esetben ugyanis teljesen szükségtelen lenne a Déli, a metrót kéne kivinni egy tetszés szerinti helyen lévő mélyépítésű csomóponti állomáshoz.
SueLiberty
2024. április 03. 22:36
Egyidőben egy fax rámpot is építhetnének, hogy aki súlyos bőrönddel megy, az ne szakadjon meg a lépcsőkön vmint a mozgáskorlátozottak is akadálytalanul feljussanak a kerekes székükkel. Elvégre 2024-et írunk, vagy mi a lölöm!
zsaketti
2024. április 03. 22:05
Ki is takarítják? (Napi szinten kellene.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!