Ammóniamérgezést kapott 14 ember a kisvárdai baromfifeldolgozóban

2024. április 12. 19:24

Az épületből azonnal mindenkit ki kellett evakuálni, többen rosszul lettek az ammóniától, ezért mentőautókat is küldtek a helyszínre.

2024. április 12. 19:24
null

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Ammóniamérgezés történt a kisvárdai baromfifeldolgozóban, az eset miatt 14 embert kellett kórházba szállítani – tudósított az RTL. Az ammónia a daraboló részlegen került a levegőbe egy meghibásodott hűtőrendszerből csütörtökön a késő esti műszak közben. Az érintetteket két kórház, a kisvárdai és a nyíregyházi sürgősségi osztálya látta el, és 

enyhe mérgezés tüneteit mutatták, mint például égő, kaparó torokfájdalom és köhögés. A többségük már pénteken hazamehetett.

Az épületből azonnal mindenkit ki kellett evakuálni, többen rosszul lettek az ammóniától, ezért mentőautókat is küldtek a helyszínre. Az RTL az incidens kapcsán megkereste a húsüzemet, és a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A Katasztrófavédelem megerősítette, hogy a gáz az üzemben történt egy műszaki hiba miatt, de azt kizárták, és vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot. A laboreredmények alapján a közelben lakók nem voltak veszélyben.

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:51
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Patika
2024. április 13. 05:29
Miután az ammónia szemet irritáló és erősen szúrószagú gáz, csak az történhetett, hogy a munkásokat melőra kényszerítették. Felelősök? (nem a szivárgásért, a dolgozzatokért)
5m007h 0p3ra70r
2024. április 12. 21:36
Mérgező akkumulátorgyá… Mi? Baromfiüzem? Várjál! 🤔
kiss.istvan770
2024. április 12. 20:52
"ki kellett evakuálni" Ez fájt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!